Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA KRIZE

Nezaposlenost u Austriji porasla, ali i dalje najniža u EU

austrijska zastava,austrija
Thomas Muncke/DPA/PIXSELL
01.08.2013.
u 16:27

Posebice visoka besposlica pogodila je građevinarstvo, gdje je zabilježeno čak 23,4 posto više nezaposlenih nego lani u isto vrijeme

Krajem srpnja, nezaposlenost u Austriji u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasla je za 12 posto na 320.337 nezaposlenih, objavljeno je u četvrtak u Beču. Riječ je o 256.494 nezaposlenih osoba ( + 12 posto) prijavljenih kod AMS-a ( austrijski Servis za zapošljavanje) i 63.843 osobe koje sudjeluju u programima prekvalifikacije ( + 10 posto).

U usporedbi s prošlom godinom, apsolutna brojka nezaposlenih koji traže posao u ovoj alpskoj zemlji povećala se za 34.438 osoba. Najbrojniji među njima su stranci, osobe sa zdravstvenim problemima, oni koji su već godinama na Zavodu za zapošljavanje i starije osobe. Posebice visoka besposlica pogodila je građevinarstvo, gdje je zabilježeno čak 23,4 posto više nezaposlenih nego lani u isto vrijeme. Unatoč srpanjskom porastu broja nezaposlenih, Austrija je i nadalje zemlja s najnižom nezaposlenošću (4,3 posto) u Europskoj uniji, ispred Luksemburga (5,1 posto), Nizozemske (5,3 posto) i Njemačke (5,5 posto). Nezaposlenost na razini EU-a iznosi u prosjeku 10,5 posto. Najviša je u Grčkoj ( oko 27 posto).

>> Pad u odnosu na svibanj: 26 milijuna nezaposlenih u EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije