Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madeleine Albright

'Odvratni Srbi' postali 'izvanredan narod sa značajnom poviješću'

albright
AFP/Pixsell
27.11.2012.
u 14:48

Bombardiranje Srbije 1999. godine Albright je nazvala akcijom koja je dovela do "uspješnog okončanja etničkog čišćenja"

– Srbi su izvanredan narod sa značajnom poviješću – izjavila je u Haagu na potpisivanju svoje knjige "Praška zima" bivša američka državna tajnica Madeleine Albright.

Ova je izjava uslijedila nešto manje od mjesec dana nakon što je u Pragu na potpisivanju svoje knjige, suočena s prosrpskim prosvjednicima koji su je podsjetili na NATO-ovo bombardiranje Srbije 1999. godine i nazvali je "krvavom babom", vikala: "Odvratni Srbi, izlazite!"

>>VIDEO Albright prosvjednicima: Odvratni Srbi, izlazite!

Albright je, kako prenosi Blic, komentirala i Haaški sud kazavši da su međunarodni kazneni sudovi, kakav je Tribunal za bivšu Jugoslaviju, u čijem je osnivanju ona aktivno sudjelovala, važni kako bi se kolektivna krivnja zamijenila individualnom krivnjom počinitelja.

>>VIDEO M. Albright rastjerala prosrpske prosvjednike u Pragu

– Ne može se cijeloj naciji pripisati kolektivna krivnja, postoje pojedinci koji su odgovori za etnička čišćenja, genocid, ratne zločine – poručila je Albright.

Bombardiranje Srbije 1999. godine Albright je nazvala akcijom koja je dovela do "uspješnog okončanja etničkog čišćenja".

Komentara 196

OB
-obrisani-
15:12 27.11.2012.

srbi su narod izvanrednom povijescu, narod koji je ugrozen, i kojeg medjunarodna zajednica ne razumje onako kako se srbija za to zalaze, naktratko prvo su albanci izmanipulisani,zatim slovenci i hrvati ,bosna,a onda seto siri,siri,sirilo tako da postalo je kao dada srbi se protive svijetu, a to nije tako, srbija zeli u eu,zeli u nato,ali pod njenim uslovima, i srbija nece dozvoliti uvodjenja vize,zeli da bude otvorena prema svijetu.

OB
-obrisani-
18:12 27.11.2012.

27.11.2012. u 17:04h Startrack je napisao/la: Da al ako izbije rat nesmije se ni Srbe ni Albance pustat na azil. Sigurno ce ih more krenut. Koga ce vise bit azilanata Srba il Albanaca, sta ti mislis Zivko? ...................................... Pa Srbibi su već jednom bježali k Hrvatima i tražili pomoć. Ono kad su bježali pred Bugarima. Ali, onda su bili zahvalni Hrvatima što su ih spasili. Njihov knez Zaharije je čak ispjevao Hrvatima pjesme u znak zahvale. U međuvremenu ta zahvalnost se pretopila u grabežljivost i otimačinu tako da preporučujem Srbima kad Srbi budu bježali pred Albancima neka bježe na istok. Mi ih više nećemo spašavati.

DZ
dzukaficuka
15:11 27.11.2012.

Sad ce Vuk Jeremic da podigne tuzbu u Njujorku i UN da to sve ispita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije