Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj zviždača

Odvjetnik: Snowden zasad ostaje na aerodromu!

'U.S. National Security Agency whistleblower Edward Snowden, an analyst with a U.S. defence contractor, is pictured during an interview with the Guardian in his hotel room in Hong Kong June 9, 2013. T
Reuters/PIXSELL
Autori: va, irk/VLM
24.07.2013.
u 15:55

Odvjetnik Anatoly Kucherena Snowdena je danas na aerodromu Šeremetjevo posjetio oko 16 sati po tamošnjem vremenu.

Suprotno medijskim predviđanjima, američki zviždač Edward Snowden danas neće napustiti tranzitnu zonu na moskovskom aerodromu, izjavio je danas njegov odvjetnik za Russia Today.

Njegov zahtjev za azilom ruska imigracijska služba i dalje razmatra. Odvjetnik Anatoly Kucherena objasnio jeda certifikat koje su izdale ruske vlasti ne omogućuje Snowdenu da napusti tranzitnu zonu.

Kucherena je Snowdena danas na aerodromu Šeremetjevo posjetio oko 16 sati po tamošnjem vremenu. Prema njegovim riječima, donio mu je knjige i odjeću.

Ruska agencija RIA Novosti prije je izvijestila da je zviždaču kojeg SAD traži zbog otkrivanja informacija iz američkih obavještajnih službi, Rusija dala potrebnu dokumentaciju kojom mu se odobrava da stupi na rusko tlo. 

''Amerikanac se trenutačno sprema za odlazak. Dobit će novu odjeću. Odvjetnik Anatoly Kucherena donijet će mu papire s kojima može napustiti tranzitnu zonu aerodroma'', javio je prije Interfax citirajući izvor upoznat sa situacijom.

Ria Novosti objavile su kartu aerodroma s nekim informacijama o tranzitnoj zoni u kojoj se Snowden nalazio posljednjih mjesec dana. Prema tim podacima, da dođe od jedne do druge ''čiste zone'' potrebno mu je pola sata. U toj zoni nalazi se više od 19 trgovina, više od 20 kafića te 10 WC-a i tu negdje vjerojatno se nalazi i jedan agent CIA-e, piše Guardian.

Podsjetimo, Snowden, koji je na moskovskom aerodromu ''zatočen'' od 23. lipnja, prošlog je tjedna od Rusije zatražio privremeni azil. Aerodrom u Šeremetjevu trebala mu je biti samo usputna stanica za iduću destinaciju, no bio je prisiljen ostati tamo jer mu je SAD poništio putne dokumente.

 >> 'Zviždač' Edward Snowden zatražio politički azil u 19 zemalja

>> 'Snowden strahuje za život, da će ga mučiti i osuditi na smrt'

>> Edward Snowden i službeno je zatražio privremeni azil od Rusije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije