Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – Đurđa Grozaj

Odlučile smo pravdu istjerati u Strasbourgu

Đurđa Grozaj
Foto: Robert Anic/PIXSELL
23.12.2014.
u 23:15

Predsjednica udruge Otvoreno Kamensko, sastavljene od krojačica koje su istjerane iz tvornice u središtu Zagreba, o odustajanju od čekanja pravednih hrvatskih zakona

Prostor od 36 kvadrata na zagrebačkoj Knežiji razveselio je bivše radnice tvornice Kamensko. Ondje su otvorile svoj treći poslovni prostor, u kojem prodaju predmete iz šivaćih radionica koje organiziraju, no i svoju modnu liniju koju kreiraju iz sezone u sezonu. Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Otvoreno Kamensko, osnovane 2011., željela je vratiti dostojanstvo ženama koje su ostale bez posla uoči mirovine. Rade toliko da u njihovoj krojačnici nema mjesta za sve koji donesu skratiti hlače, suziti kaput ili zašiti podstavu.

– Što ne možemo odraditi, pošaljemo onome tko nema posla. U udruzi je zaposleno sedam žena, primamo narudžbe iz Amerike i Njemačke, radimo kostime za kazališta, filmove... Došle su nam poštom i hlače iz Dubrovnika na skraćivanje, a iz Cavtata smo dobili suknju i narudžbu da sašijemo takve dvije – kaže Đ. Grozaj, koja se s tugom prisjeća vremena kad su tražeći svoja prava štrajkale glađu u parku na Trgu Franje Tuđmana. Radile su u tvornici koja je šivala odijela i pokojnom predsjedniku, dresove Dinamu, većina robe išla je u izvoz... A onda su istjerane iz tvornice. Plaće im do danas nisu isplaćene. No, novac ih najmanje muči. Žele istjerati pravdu.

– Odlučile smo da nećemo čekati naše zakone, koje kroje oni koji su jučer bili u zatvoru, a danas u saborskoj klupi, već ćemo državu tužiti Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu – kaže Đ. Grozaj, koja je u subotu dvije kolegice nakon 34 godine rada ispratila u mirovinu.

>> Otvoren prodajni salon, a tete iz Kamenskog nagradile novinarke Večernjaka

Komentara 8

LI
liskovaca
08:53 24.12.2014.

koliko sam vidio, one su donirale lovu za druga josipovića! nije im baš tako teško!

SA
samoborka
09:00 24.12.2014.

Bravo! Nista od kukanja u zivotu, samo borba i trazenje rjesenja! Tako se to radi cure! Zelim vam uspjeh na Sudu!

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
23:49 23.12.2014.

Bog vam Pomogo u vasoj Borbi za vasa Prava sa Hrvatskom koja ima Vladu koja nepostiva Vasa prava . To je jedini nacin da se izvojevala vasa prava I da se dade primjer da se nesmije sutjeti nego Boriti protivv Vlade koja nepostiva ljutska prava pa I ako treba I u Strasburgu. Ovo nam je pouka da Kad je Glasanje da dva puta Promislimo Tkome damo svoj Glas pa da nebi vodili Parnice protiv takovih koji krsenje zakon Ljutskih prava. Nedajmo Kamenskoye da bude u rukama Kriminalaca. Moj tata je isto Bivsi Krojac Kamenskog za vrijeme NDH-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije