Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola bez dvorane

Odlazak na tjelesni im je 'ruski rulet', učenici napuknula lubanja

skola
27.10.2010.
u 16:01

Srednjoškolcima do sportske dvorane treba 20 minuta hoda, a pritom prolaze državnu cestu bez semafora te se moraju provlačiti ispod vagona na kolosijeku

Na pješačkom prijelazu kod Ekonomske škole Vukovar prijepodne je teško stradala učenica trećeg razreda (M. M.), zbog čega je hitno prebačena u bolnicu Osijek. Nesretna učenica je stradala dok je prelazila pješački prijelaz odlazeći na sat tjelesnog odgoja u sportskoj dvorani udaljenoj 20-ak minuta hoda.

Česta nagla kočenja

Nesretnoj je srednjoškolki u nesreći napuknula lubanja, a na mjestu nesreće bilo je i dosta krvi.

– Išli smo na tjelesni kao i svakoga drugoga dana. Bili smo u skupini. Jedno vozilo je stalo, a drugo, koje je išlo drugim trakom kolnika, udarilo je u nju. Čuli smo samo udarac i vidjeli je da leži na cesti – kazali su uplašeni i uplakani učenici. Kažu da kod škole vozači vrlo brzo voze, brojni su i kamioni tako da su česta nagla kočenja.

– U školu moramo ići kao i na tjelesni. Nitko nas ne pita kakvi su uvjeti u školi i što sve preživljavamo... – ogorčeno govore učenici.

Ravnatelj Ekonomske škole Vukovar Ivan Penava kaže da je ovo tragedija, ali i da se tako nešto, nažalost, moralo dogoditi prije ili kasnije. Kaže da je škola već 12 godina podstanar, a da od izgradnje novoga objekta, koji bi se trebao graditi kod Olajnice, niti danas nema ništa. U međuvremenu su ostali i bez zgrade stare škole koja je dodijeljena vukovarskom veleučilištu i potom reprezentativno obnovljena. Njima se sve to vrijeme obećaje gradnja nove škole za koju do sada nije obavljena niti parcelizacija zemljišta i riješena imovinsko-pravna pitanja.

– Dovoljno je samo vidjeti položaj škole i svima je sve jasno. Škola se nalazi između dvije državne ceste s iznimno gustim prometom. Postoji pješački prijelaz, ali nažalost nema semafora. Upozoravali smo više puta na sve to, ali očito je da nema ni volje, ni interesa, ali ni brige da se taj problem riješi. Bojim se da ova nesreća neće biti zadnja – zabrinuto je rekao Penava.

U opasnosti svaki dan

Gotovo 430 učenika boravi u ruševnom objektu bez školske dvorane pa svakodnevno pješače 20 minuta da bi došli do dvorane gdje prelaze preko 5-6 željezničkih kolosijeka i gdje su vrlo često postavljene željezničke kompozicije. Da bi došli na drugu stranu, učenici se provlače ispod ili prelaze iznad vagona, dovodeći tako svoj život svaki dan u opasnost.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:30 28.10.2010.

I dok saborski zastupnici sramote Hrvatsku pred cijelim svijetom djeca stradavaju na cesti jer nam se škole raspadaju. Bravo hrvatski političari gori ste od onih koji su nas napadali za vrijeme rata. Njih smo porazili puškama. A pitam se što da radimo sa vama???????

OB
-obrisani-
16:40 27.10.2010.

Bitno da se političari slikaju kad dolaze u VUkovar.

BA
Bandit
20:09 27.10.2010.

Zalosno je sto se ovo dogadja kod nas ,kazu nema novaca, a za kojekakve budalastine uvjek se ima para kao na pr davanja para sportasima koji ionako imaju previse neplacajuci porez drzavi a da ne govorimo koliko jos zarade sto sto taj novac ova i ostale vlade nisu nikada dale umjesto tim sportasima na ovakve situacije ,zalosno zasto nasi vlastodrzci se ne odreknu kojekakvi benificija pa bi taj novac bio dostatan za ovakve i sl situacije ima jos primjera gdje novac ide nepotrebno mogao bi se cjeli dan pisati o tome samo eto nemamo prave ljude humane i postene na vlasti... Sto mislite koliko drzava odvaja novaca na najbizarniju potrepstinu WC-PAPIR nebiste vjerovali kolika je to suma novaca ajme nesto za nepovjerovati pa da seru po cio dan cjeli sabor ebi toliko kostalo koliko su naveli da kosta uzassssss a seru nam i previse nego sto bi trebali......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije