Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Odgovornima za "11. rujna" sudit će se u New Yorku

sheikh mohammed
Arhiva VL
13.11.2009.
u 14:54

Odgovorni za teroristički napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku iz Guantanama će biti prebačeni u New York kako bi mogao početi građanski sudski postupak protiv Khalida Sheikha Mohammeda, no ova informacija još nije potvrđena.

Odgovorni za teroristički napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku iz Guantanama će biti prebačeni u New York kako bi mogao početi građanski sudski postupak protiv Khalida Sheikha Mohammeda, no ova informacija još nije potvrđena. Priopćenje za javnost očekuje se u kasnijim poslijepodnevnim satima kada će se o tome očitovati državni tužitelj Eric Holder.

Mohammed, koji je za vrijeme boravka u Guantanamu priznao da je planirao napade koji su doslovno urušili moderne manifeste američke ekonomske sile, bit će premješten u New York s još nekoliko muškaraca optuženih za napade na WTC.

Barack Obama, koji se zalaže za što skorije zatvaranje logora na Kubi, na upit novinara nije htio potvrditi ove glasine, no rekao je da će se Mohammeda izvesti pred lice pravde kako bi mu bila izrečena kazna koju zaslužuje. Sudeći prema izvještaju, moguće je da će se i teroristi umiješani u atentate i druge kriminalne radnje također procesuirati izvan zidina Guantanama.

 



Khalid Sheikh Mohammed, koji je uhićen 2003. godine u Pakistanu, priznao je da je odgovoran za "sve" u vezi s napadima u New Yorku te slovi kao jedan od najpoznatijih terorista u povijesti. Kako je izjavio u zatvoru, izjasnit će se krivim za sve točke optužnice. Iako će se neka suđenja prebaciti na kontinent, stručnjaci procjenjuju da se Guantanamo ipak neće moći zatvoriti do 22. siječnja kao što je to najavio američki predsjednik. Dodatno će situaciju otežavati oni slučajevi koji se zbog raznih međunarodnih odredbi i zakona ne mogu procesuirati na američkim sudovima.

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
00:50 14.11.2009.

\"Somalici nisu nikakvi teroristi vec patriote koji se vracaju u Somaliju da brane svoju zemlju\" pa nedavno smo imali u vijestima somalijca koji je prodavao drogu i bio upleten u korupciju na sveucilistu. koji patriot, brani somaliju kriminalom po hrvatskoj. hahahaha

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
10:12 14.11.2009.

Bilo je puno vecih teroristickih zlodjela Npr *************Hirosima******************* Jel\' to terorizam ako je nbapad na KNIN?

ST
strsica
22:54 13.11.2009.

A sto su to cekali do sada?? Jednostavno sami zashrali i sada lizu. Budale im samo vjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije