Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVARANJE FRANŠIZE

Od sutra zatvorena vrata: Građani u BiH pohrlili u McDonald's, stvorile se veće gužve

Večeras se zatvaraju svi McDonald'sovi restorani u BiH
Foto: Denis Kapetanovic
1/5
30.12.2022.
u 20:03

Poslovanje McDonald'sa i ranije je nailazilo na poteškoće pa su tako već bile zatvarane poslovnice u Banjoj Luci i Tuzli, zbog čega je do danas radilo tek pet restorana u cijeloj zemlji

Gotovo 13 godina nakon otvaranja svoje prve poslovnice u BiH, McDonald's večeras službeno zatvara svoje poslovnice u Sarajevu i Mostaru. S obzirom da se radi o posljednjem danu kada će građani moći pojesti svoja omiljena jela, ispred poslovnica u Sarajevu večeras su se stvorile velike gužve.

Podsjetimo, razlog zatvaranja je navodno dug za najam koji tvrtka koja drži popularnu franšizu nije podmirila na vrijeme stoga im je oduzeta licenca i 31. prosinca moraju zatvoriti sve restorane. Iako još nema informacija od vlasnika franšize za tu državu, N1 BiH neslužbeno doznaje kako je centrala McDonald'sa oduzela licencu za poslovanje u BiH.

Poslovanje McDonald'sa i ranije je nailazilo na poteškoće pa su tako već bile zatvarane poslovnice u Banjoj Luci i Tuzli, zbog čega je do danas radilo tek pet restorana u cijeloj zemlji.

Još se početkom prosinca raspravljalo o sudbini ove tvrtke u BiH nakon što je objavljeno kako franšiza duguje nekoliko mjesečnih rata Raiffeisen banci, no ni tada se iz tvrtke GLIESE 581G d.o.o, nositelja franšize,. nisu oglašavali.

Nakon pada poslovanja u pandemiji, tvrtka je ostvarila u 2021. dobre poslovne rezultate - prihodi su im porasti na 17,75 milijuna km (oko 68 milijuna kuna), dok su godinu ranije bili 11,53 milijuna km (oko 44 milijuna kuna). Analitičari su i tada špekulirali kako bi tome moglo biti tako da je McDonald's preskup za uvjete koji vladaju u BiH, a veliku konkurenciju imaju u domaćim ćevapima i drugim specijalitetima koji su dijelom duboke tradicije u zemlji.

>> VIDEO Preokret u Zagrebu: U posljednji trenutak ipak se odustalo od novogodišnjeg vatrometa

Ključne riječi

Komentara 6

AT
atlantisind
20:19 30.12.2022.

Normalan covjek nece jesti to smece a pogotovu pored cevapa bureka i ostalh jela.

DU
Deleted user
20:17 30.12.2022.

Jedno smeće manje u toj državi.

Avatar barba_barba
barba_barba
21:17 30.12.2022.

Svaka čast, ne samo da uništavaju sami sebe, Bošnjani su dokrajčili i jednu od največih kompanija, sad je red na CocaColi i Kinderladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije