Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELIMINARNI PODACI

Objavljeni rezultati istraživanja Instituta za društvena istraživanja i ministarstva: Evo kako učenici gledaju na pandemiju

Zagreb: Predstavljeni rezultati istraživanja utjecaja pandemije i potresa na školstvo
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
25.08.2021.
u 14:39

U istraživanju je sudjelovalo više od 27.000 učenika iz pet generacija (4., 6. i 8. razred osnovna škole, 2. i završni razred srednje škole

Oko 60 posto maturanata smatra kako je pandemija loše utjecala na njih, a polovica srednjoškolaca smatra kako je pandemija utjecala na njihove radne navike, rezultati su istraživanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

U projektu sudjeluje 161 osnovna i srednja škola iz svih dijelova Hrvatske. U istraživanju je sudjelovalo više od 27.000 učenika iz pet generacija (4., 6. i 8. razred osnovna škole, 2. i završni razred srednje škole.

Jedna od glavnih pitanja bila su kako je pandemija koronavirusa utjecala na život učenika u Hrvatskoj te na koje je aspekte posebno utjecala, kako učenici i nastavnici procjenjuju utjecaj epidemioloških mjera u školama na nastavu te kako nastavnici procjenjuju odgojne i obrazovne gubitke učenika od početka pandemije.

Prvi rezultati istraživanja predstavljeni su u srijedu na konferenciji na kojoj su sudjelovali i ministar Radovan Fuchs te Boris Jokić, a rezulate možete pogledati OVDJE

VIDEO Prosječna plaća u Zagrebu porasla je više od 1100 kuna!

Komentara 1

SE
serafin002
15:44 25.08.2021.

Što ima ovaj jugo smrad od jokića sa hrvatskim školstvom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije