Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Obiteljski zakon pretvorio Togonalov show u sajam taština

Ni inače dominantna Željka Markić sa svojim hipnotičkim stilom izražavanja nije imala šanse

Komentari 10

Avatar abakus
abakus
14:59 15.01.2015.

U trenutnoj situaciji zapravo je nebitno što kažu jedna ili druga strana i je li zaista riječ o nečijim "izgubljenim poslovima" (kojim i kakvim?) ili o povrijeđenoj taštini predlagatelja koji se rukama i nogama pokušavaju obraniti od kvalifikacija neznalica i lijenčina koje su toliko loše odradili posao da im je cijeli zakon suspendiran. Bitno je to da ga je Ustavni sud odlučio suspendirati i da je na više od 300 stranica i više od 700 točaka (!) iznio razloge zašto je to učinio. Mislim da to dovoljno govori o (ne)kvaliteti tog zakona, bez da uopće spomenem činjenicu da je sama ministrica Opačić na televiziji izjavila da je svjesna toga da je taj zakon u nekim dijelovima neustavan. Pametnome dosta.

VL
HR
H.R.T.99
14:59 15.01.2015.

Problem nije amaterizam nego politička neobojenost i želja da se dokaze da je druga strana samo nepotrebni uteg koji nema pojma. Plus očajnički pokušaj da se dokaze da je ova vlada sposobna. Bez obzira tko ima pravo ovaj zakon koji podiže toliko prašine je već sam po sebi NEGATIVAN. I ne zaboravimo da dolazi od Gđe šarene laži. Osoba koja je dala takvu izjavu spremna je na sve, čak i pratiti Milanovića ako se on baci u more.

VL
HR
H.R.T.99
14:38 15.01.2015.

E Beznađe, platit cu vam ručak ako dokažete da Ustavni sud želi samo povećati broj parnica kad naše sudstvo grca u nerazjašnjenim prijavama a Hrvatska plaća penale za svaku tužbu naših građana u Strasburgu.

VL
DU
Deleted user
20:17 15.01.2015.

Ova pravobraniteljica za djecu kao pojava je promašaj ,naduta i bahata , u njoj nema topline to je stroj partije.Nevjerojatno koliko se leglo uhljebljenih zmija nakotalo u ovoj našoj jadnoj Hrvatskoj.Od nje sigurno djeca neče dobiti pomoč.

VL
OB
ObrenM
20:27 15.01.2015.

Ministarka se obzirom na svoj intelekt nije usudila doci u emisiju,vec je poslala pametnijeg-svog podcinjenog.On je bio potpomognut vazelincom Olujicem za koga je navijala i zahvaljivala na darovanom mjestu djecje pravobraniteljice gdja Ivana,a dirigirala je sutkinja iz drugog studija.Ukinuti obiteljske centre,maloljetnicima dati mogucnost odluke u zivotnim pitanjima i jos mnostvo nenormalnih odluka.Na kraju bezkurpulozna laz zamjenika sposobne ministarke je bila-na upit o velicini troskova goleme ekipe koja je dugo vremena krojila ovaj sramotni zakon.Bez da se je zacrvenio izvalio je cifru od 116000 kn.Za koga nas smatraju.

VL
Avatar puky
puky
15:58 15.01.2015.

... "šaltajući" programe zapelo mi je za uho neljudsko nadvikivanje, užasna kakofonija, glas noćne džungle ... stadoh, pogledah a ono HRT, emisija "otvoreno", nekoliko luđaka koji reže jedan na drugog i togonal ... strava ...

VL
KO
Kora
17:04 15.01.2015.

Gledala. Svi su govorili u glas i malo toga se zaključilo. Ali, tokom emisije - sjetila sam se djevojčice, kćerkice voditelja Togonala koja je u jednoj emisiji o bebama - na pitanje dal više liči na mamu ili tatu rekla - da ona najviše liči na jednu Ivanu iz susjedstva! Mala je preslatka! I onda si mislim - kako je čedan svijet djece i što se sve nad njima nadvija, zakoni vođeni političkim interesima...

VL
DU
Deleted user
14:23 15.01.2015.

U jučerašnjoj emisije ni Marković, ni Sarnavka ni Hrabar, koje su lupetale kako je zakon katastrofa, nisu uspjele osporiti izrečenu činjenicu., a to je da su odvjetnici ostali bez miliona kuna koje su naplaćivali strankama u razvodu. Jer sad see to obavi bez plaćanja, pred Centrom. Po starom zakonu 300 razvoda mjesečno na sudu s dva odvjetnika, u 4 mjeseca novoga zakona, samo 10 razvoda na sudu, a ostali razvedeni dogovorom. Pa bi ustavni (HDZ) suci mogao nešto reći o svojoj časti i poštenju. Da li se mogu sami suspendirati?

VL
RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
15:38 15.01.2015.

Nisam gledao Otvoreno, vidim da je Hrabarica bila pa ću taj dio komentirati. Ovaj semestar na katedri nije predavala novi obiteljski zakon "u nadi da će ga Ustavni sud srušiti". studenti znaju već pola godine da taj zakon pada. Ustavni sud je politička institucija i meni se osobno gadi. Drugo, Hrabar nije bila u radnoj skupini jer je stari konzervativni HDZov kadar pa je nisu zvali i zabranila je svima s katedre da rade na tome. Ivana Milas-Klarić je bila u skupini pa je došlo do neke svađe između nje i Hrabar, na kraju je Milas-Klarić dobila tužbu za mobbing protiv nje i faksa i usput 8 godina mandata kao Pravobraniteljica za djecu. Mrtvi kaos u ovoj državi, čim završim faks, nema me tu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.