Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.01.2015. u 14:00

Ni inače dominantna Željka Markić sa svojim hipnotičkim stilom izražavanja nije imala šanse

Nije bilo zahvalno slušati jučer na televizijama kako se oko netom suspendiranog Obiteljskog zakona svađa struka, a slažu i lijevi i desni. Zbilja, dosad neviđena situacija. Svima nama bilo bi jednostavnije da je Željka Markić izjavila kako je zakon grozan, a B.a.B.e da je super. Tada bi se tv gledatelji lijepo i lako mogli ideološki svrstati oko ovog zakona, kao i oko većine drugih pitanja u zemlji. Nakon toga prestali bi pokušavati razmrsiti zapetljano klupko izjava koje su im različiti novinari i njihovi gosti sinoć tako obilato servirali. Kao što im obično serviraju kad je riječ o složenim pitanjima.

Je li ministrica Milanka Opačić tako nesposobna, pa je bila potpuno u krivu kad je u Hrvatskoj uživo Maje Sever tvrdila da je suspenzijom zakona uveden pravni kaos? Je li Branka Rešetar, koja je pisala novi Obiteljski zakon, zbilja tolika amaterka? Ili je zapravo, kao što je dala naslutiti ova osporavana profesorica, riječ o izgubljenim privilegijama, poslovima, honorarima i utjecaju nekih članova akademske zajednice i udruga? Odgovor nismo dobili ni u, blago rečeno, vrlo temperamentnom Otvorenom koje se otelo kontroli Mislava Togonala nalikujući na kokošinjac uzavrelih taština, u kojem ni inače dominantna Željka Markić sa svojim hipnotičkim stilom izražavanja nije imala šanse.

Nakon svih ustavnih i obiteljskih stručnjaka, predstavnika udruga, stranaka i pravobraniteljica, postavlja se pitanje je li itko od novinara pročitao Obiteljski zakon? Kao i imaju li novinari danas u Hrvatskoj uvjete da mogu potražiti konkretne odgovore na konkretna pitanja koja zanimaju građane?

PLUS

Ivana Petrović nije zagrizla izbornu kost koju je medijima dobacila Sandra Petrović Jakovina i suvereno razriješila zavrzlamu imamo li doista novu predsjednicu.

MINUS

Nitko se na TV nije dosjetio crnohumorno komentirati da je izgleda trebalo pobiti pola redakcije nekih novina, kao u slučaju Charlie Hebdoa, da bi bile razgrabljene.

Komentara 10

Avatar abakus
abakus
14:59 15.01.2015.

U trenutnoj situaciji zapravo je nebitno što kažu jedna ili druga strana i je li zaista riječ o nečijim "izgubljenim poslovima" (kojim i kakvim?) ili o povrijeđenoj taštini predlagatelja koji se rukama i nogama pokušavaju obraniti od kvalifikacija neznalica i lijenčina koje su toliko loše odradili posao da im je cijeli zakon suspendiran. Bitno je to da ga je Ustavni sud odlučio suspendirati i da je na više od 300 stranica i više od 700 točaka (!) iznio razloge zašto je to učinio. Mislim da to dovoljno govori o (ne)kvaliteti tog zakona, bez da uopće spomenem činjenicu da je sama ministrica Opačić na televiziji izjavila da je svjesna toga da je taj zakon u nekim dijelovima neustavan. Pametnome dosta.

HR
H.R.T.99
14:59 15.01.2015.

Problem nije amaterizam nego politička neobojenost i želja da se dokaze da je druga strana samo nepotrebni uteg koji nema pojma. Plus očajnički pokušaj da se dokaze da je ova vlada sposobna. Bez obzira tko ima pravo ovaj zakon koji podiže toliko prašine je već sam po sebi NEGATIVAN. I ne zaboravimo da dolazi od Gđe šarene laži. Osoba koja je dala takvu izjavu spremna je na sve, čak i pratiti Milanovića ako se on baci u more.

HR
H.R.T.99
14:38 15.01.2015.

E Beznađe, platit cu vam ručak ako dokažete da Ustavni sud želi samo povećati broj parnica kad naše sudstvo grca u nerazjašnjenim prijavama a Hrvatska plaća penale za svaku tužbu naših građana u Strasburgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije