Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFRASTRUKTURA

VIDEO Obilne kiše prouzročile probleme Splićanima: Garaža na Pujankama pod vodom

Split: Jugo i kiša na najdepresivniji dan u godini
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
19.01.2023.
u 12:28

Javio se i diplomirani inženjer građevinarstva i predsjednik UGIS-a Marko Bertolino koji je rekao da je stanje garaže i gore od prikazanog i objasnio da na gornjoj etaži nije dobro riješena odvodnja vode, da odvodne slivnike treba rekonstruirati te obnoviti hidroizolaciju

Obilne kiše koje ovih dana padaju u cijeloj Hrvatskoj stvorile su brojne probleme Dalmatincima. Diljem Dalmatinske zagore i obale prometnice su pod vodom, a u nekim objektima morali su intervenirati i vatrogasci. Dalmacija Danas objavila je snimku čitatelja iz garaže u Tijardovićevoj ulici u Splitu na kojoj se vidi da voda izvire iz cijevi i da je garaža pod vodom. 

"Garaža na Pujankama, Tijardovićeva ulica! Garaža se naplaćuje, prodano puno više, troduplo više kartica nego garaža može da primi automobila. Garaža je u groznom stanju i ništa se ne ulaže. Naravno, osim kamera koje su stavljene kad su se zapalila ona auta prije nekoliko mjeseci. Ovakvu garažu plaćaju građani...", rekao je građanin. 

Javio se i diplomirani inženjer građevinarstva i predsjednik UGIS-a Marko Bertolino koji je rekao da je stanje garaže i gore od prikazanog i objasnio da na gornjoj etaži nije dobro riješena odvodnja vode, da odvodne slivnike treba rekonstruirati te obnoviti hidroizolaciju. 

"Sad voda prodire i nagriza konstrukciju. U garaži je problem s nekim nosivim elementima, kojima je ruzina armature izbacila zaštitni sloj betona, te još to nije kritično, ali ako se u sljedećih nekoliko godina (2-3) ne sanira, moglo bi biti svega. S obzirom na usporenost svih u nekakvim javnim službama, o tome treba misliti odmah", izjavio je Bertolino. 

VIDEO: Horvat: Moramo napraviti rat i dramu u Malmöu, dobro smo igrali protiv Danske na EP-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije