Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ŠKOLE

Obilježeno 125 godina vukovarske Gimnazije, došao i Pavao Pavličić

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/4
15.04.2016.
u 15:06

"Uvijek je lijepo ponovno posjetiti Gimnaziju i prisjetiti se dana provedenih ovdje"

Okupljanjem nekadašnjih gimnazijalaca, prigodnih programom, priredbom i radionicama za učenike danas je Gimnazija Vukovara obilježila Dan škole te je tom prilikom upriličen i Dan otvorenih vrata. Bila je to i svojevrsno obilježavanje 125 godina ove prepoznatljive obrazovne ustanove u Vukovaru.

- Posebno smo sretni što su nas povodom Dana škole posjetili brojni naši stariji gimnazijalci. Bila je ovo prilika da se prisjete nekadašnjih gimnazijskih dana ali i vide kako Gimnazija izgleda danas, rekao je ravnatelj vukovarske Gimnazije Davor Šijanović podsjećajući kako učenici ove škole iz godine u godinu ostvaruju zapažene uspjehe na raznim natjecanjima.  

Ovim povodom u predvorju škole otvorena je izložba pod nazivom „Od male realke do e-škole“, a koja kroz fotografije prikazuje 125 godina postojanja ove škole. Među uzvanicima bio je i akademik Pavao Pavličić koji je u Gimnaziju Vukovar krenuo 1961. godine.  

- Uvijek je lijepo ponovno posjetiti Gimnaziju i prisjetiti se dana provedenih ovdje. To je za mene središnje mjesto i kao takvu je pamtim. Te godine su za sve nas iznimno bitne, a s osobama koje tada upoznamo ostajemo do kraja života vezani, rekao je Pavličić dodajući kako je događaje iz gimnazijskih dana koristio i u svojim književnim djelima.   

Gimnazija danas ima 370 učenika u nastavama na hrvatskom i srpskom jeziku. Uz Pavličića među poznatijim vukovarskim gimnazijalcima su Vladimir Filakovac, Branko Crlenjak, Krešimir i Vinko Zidarić, Branka Šulc, Ljiljana Gehrecke, Damir Bićanić…

>> Odbor za ljudska prava šalje Statut grada Vukovara na ocjenu ustavnosti

>> Muzej Vukovar dobitnik iznimnog priznanja u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije