Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt u Engleskoj

Obdukcija pokazala: Ruski oligarh Berezovski se objesio

Boris Berezovski
Reuters/PIXSELL
26.03.2013.
u 07:59

Tek za par tjedana trebali bi biti poznati rezultati toksikološkog i histološkog testa. Mrtvo tijelo Berezovskog pronašao je njegov zaposlenik te je pozvao Hitnu pomoć u subotu oko 15.18 sati.

Rezultati obdukcije pokazali su da se ruski tajkun Boris Berezovski objesio, piše BBC.

67-godišnjeg Berezovskog njegov je zaposlenik pronašao mrtvog na podu kupaonice u njegovom domu u Berkshireu. Tijekom obdukcije nisu pronađeni tragovi borbe, a tijelo će i dodatno biti pregledano.

Čekaju se nalazi toksikološkog i histološkog testa

Policija Thames Valleyja izvijestila je da će istraga na posjedu ruskog tajkuna trajati još nekoliko dana. Prije su već izvijestili da nema dokaza da je u smrti sudjelovala "treća osoba", odnosno nisu sumnjali da je posrijedi ubojstvo.

Tek za nekoliko tjedana trebali bi biti poznati rezultati toksikološkog i histološkog testa. Mrtvo tijelo Berezovskog pronašao je njegov zaposlenik te je pozvao hitnu pomoć u subotu oko 15.18 sati. Posljednji put ruski tajkun viđen je živ u petak oko 22.30 sati.

Posljednjih godina izgubio mnogo novca

Berezovski je emigrirao u Veliku Britaniju 2000. godine. Bogatstvo je stekao 90-ih godina u privatizaciji državne imovine nakon raspada Sovjetskog Saveza. Godine 2003. odobren mu je politički azil u Britaniji zato što je bilo preopasno da nastavi život u Rusiji.

Pretpostavlja se da mu se posljednjih godina bogatstvo smanjilo te se mučio otplatiti dugove nakon skupih sudskih procesa. Navodno je u 2011. Berezovski u brakorazvodnoj parnici izgubio oko 136 milijuna dolara.

>>Depresivni ruski oligarh Berezovski se ubio? Pronašli ga mrtvog u kadi

>>Boris Berezovski: Moj život nema smisla, želim se vratiti u Rusiju

>>Berezovski je plaćao seks s maloljetnicama iz istočne Europe?

Komentara 9

Avatar morski covik 1
morski covik 1
08:09 26.03.2013.

Lijepo je rekla ona Moskovljanka - jedan gad manje.

Avatar abcd
abcd
08:13 26.03.2013.

javili su da su ga nasli u kadi....znaci, objesio se pa onda legao u kadu i "zaspao"?

Avatar El Indio
El Indio
08:05 26.03.2013.

KGB?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije