Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ KALKULACIJA
Povratak na članak

Obama se na popisu stanovništva izjasnio isključivo kao crnac

U pitanju koje se tiče rase, Obama je zaokružio "crna, Afroamerikanac ili Negro" iako je imao i mogućnost zaokružiti obje rase ili nadopisati da osjeća pripadnost objema rasama

Komentari 22

AC
*-acide*-
13:06 03.04.2010.

ČAMUGA !

VL
OB
-obrisani-
09:04 05.04.2010.

Sanja despot? Jel to u rodu sa onim klerofasistom Zvonkom ili kako se vec zove? Ako je onda nije ni cudo da rasa i rasni zakoni vrijede i postuju se jos i dan danas u toj familiji. Jadno! PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
18:42 06.04.2010.

Sanja, Negro nije pogrdan vec latinski izraz; Pogrdan izraz je \"neger\" (niger). No za koju godinu ce pogrdan izaz biti i afro, pa ce superdemokracija morati izmisliti novo ime. Kao sto mi radimo sa \"Romima\"

VL
NU
nubiwarior
14:24 03.04.2010.

Novinari VL hajde molim vas kao Boga nemoj te gluposti pisati, Negro nije pogrdna riječ nego je riječ za crnu boju latinskog podrijetla, vjerojatno mislite na Nigger koja je anglosaksonskog bjelačkog podrijetla, proširite malo opću kulturu, zbog toga vam i propadaju novine!!!

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:30 03.04.2010.

Uf?

VL
udari_šefa
15:33 03.04.2010.

čekaj malo Obama je crnac? u jebote a ja mislio da mi to TV u kvaru... morat ću kupit neki od ovih u boji, ovaj moj crno bijeli ne šljaka baš dobro... e jel kad se pređe sad na taj neki digitalni signal, hdtv, digi tel, i ili što več očel moja slika na crnobijelom Tvu i dalje bit normalna ili će postat u boji zato što je bolji i bogatiji signal? hmm moram nazvat onu službu jel?

VL
AG
Agramer198
15:55 03.04.2010.

A kaj bumo i mi u RH za koji godinu morali reći Afro-Euro Hrvati ili ćemo moći i dalje reći crnac? Ja se nisam mogao suzdržati jednom pa sam u srednjoj jednoj curi iz Gane koji je sjedila na svojoj lijenoj guzici na porti i nije htjela napravit kaj joj je bil posao i kaj sam ju zamolil rekel u šali \"pa ju tu delam ko crnac\". Trebali ste vidjeti taj rusvaj XD

VL
SH
shitEUshit
16:31 03.04.2010.

Agramer198 Moraš se naučiti kontrolirati u ovakim slučajevima jer u doglednoj budućnosti ako nedaj bože uđemo u EU ti slijedi dugotrajna robija zbog spominjanja kolorita nacionalnih manjina koja će imati prava kakva ti možeš samo sanjati. A tu je i odgovor na pitanje zašto se ovaj mulat deklarira kao crnac,kao i velika većina takvih. Sigurno je jedino da ni bijelci ni crnci ne bi glasali za njega da se je prije izbora izjasnio kao bijelac.

VL
AG
Agramer198
17:22 03.04.2010.

Bez brige svjestan sam te činjenice. Ali ne dam da mi itko kaka po glavi i vrišti o rasizmu i političkoj nekorektnosti kad se mi u Hrvatskoj nemamo čega sramiti jer mi ropstvo nismo prakticirali jedno dobrih 700 godina, a Abdullah iz Egipta ili Lwmbamba iz Burkine Faso se moraju prilagoditi meni i mentalitetu Srednje Europe jer bum ih inače ja tužil da vrijeđaju moje nacionalne osjećaje i diskirminiraju. Meni je majka iz Mađarske, vjeruj mi da sam i ja par puta iz heca uspjel izvući na shemu \"jel vi to meni tako zato što sam nacionalna manjina\". vjerujte mi pali, pogotovo ako studirate pravo i možete nadugo naširoko elaborirati zašto i kako su vam povrijeđena prava. Al velim samo iz heca, jer bi inače bilo licemjerno i neodogovorno. Ali ako znam da sam u pravu i da se diže frka bez razloga mogu biti izrazito neugodan jer ako ja poštujem nečiju zemlju i običaje očekujem isto i od drugih, bilo u RH ili u Mađarskoj.

VL
MO
Morkin
18:43 03.04.2010.

U 5.razredu osnovne (druga polovica 80tih), zadnja lekcija iz Eng. mi je bila o malcu iz bratske nam i nesvrstane Afrike. Autor udžbenika u toj lekciji je njegovu rasnu pripadnost naveo kao \"Negro\". Nama ništa nije bilo jasno, jer smo već svi znali za riječ \"Black\". Nastavnica nam je onda fino objasnila da to \"nije u redu\", nego za crnce se mora koristiti termin \"Negro\". \'Ajd, dobro. No upravo tih godina se u SAD intenzivirala kampanja preimenovanja crnaca u Afroamerikance. Za potrebe toga čak je i instant izmišljen i \"Afroamerički nacionalni praznik\" tzv \"Kwanza\". izmišljen je i nacionalni junak \"Afričke/američke nacije/rase\" Mansa Musa. To što Američki crnci potječu od najrazličitijih - ne samo od plemena, nego često i od pravih naroda, sa najrazličitijim jezicima i najrazličitijih stupnjeva kulturnog, društvenog i ekonomskog razvoja i vjeroispovijesti - to je bilo nebitno. Činjenica da je Mansa Musa radosno svoju crnu braću jeftino uvaljivao arapskim trgovcima robljem (a što je običaj koji se u Africi zadržao do danas), što je crni rasist M.Karenga izmislivši \"Kwanzu\" istog namjerno postavio na Božić jer je po njemu \"Isus bio luđak, Kršćanstvo vjera bijelaca, a Božić uvreda za crnce, pa stoga na taj dan trebaju slaviti svoj crni blagdan\", nije bilo važno. Kompleksnu stvarnost zamijenila je instant ideološka \"Afroamerička\" pričica, smontirana preko noći, a koja je uspjela jer je nekako upravo tih godina paralelno počelo guranje nove kripto-totalitarne manipulacije zvane \"politička korektnost\" od strane lijevo - liberalnih medija i ideologa, a za koju se \"Afroamerikanstvo\" brže - bolje prikačilo. Četvrt stoljeća kasnije i riječ \"negro\" je danas SKORO postala sinonim za rasističkofašističkonacističkorobovlasničkodiskriminatorskonehumano vrijeđanje osobe koja se, eto, sada zove \"Afroamerikanac\". Ili što bi se kod nas, ne tako davno reklo: \"tko drukčije kaže, kleveće i laže!\"(zapravo, kako se približavamo EU, a glavna zvijezda na TV, radiju i internetu postaje Žarko Puhovski - krunski svjedok OPTUŽBE u montiranim procesima \"proljećarima\", ta nam se poskočica sve više vraća u modu). \'Aj dobro.

VL
OB
-obrisani-
00:20 04.04.2010.

ha,ha ,ha ........POLITICKI crnac.......\"Barack Hussein Obama is 50% Caucasian from his mother\'s side and 43.75% Arabic and 6.25% African Negro from his father\'s side. While Barack Hussein Obama\'s father was from Kenya, his father\'s family was mainly Arabs.. Barack Husseinn Obama\'s father was only 12.5% African Negro and 87.5% Arab (his father\'s birth certificate even states he\'s Arab, not African Negro)\"........Barack Hussein Obama je 50 % bijelac sa majcine strane i 43.75 Arap i 6.25 % crnac sa oceve strane.Obamin otac je iz Kenije ali je njegova porodica arapskog podrijetla.Obamin otac je 12.5 % africki crnac i 87.5% Arap.( Njegov krsni list jasno kaze da je Arap)

VL
OB
-obrisani-
02:54 04.04.2010.

Preko velike bare..........Sretan Uskrs svim Hrvaticama i Hrvatima !!!

VL
JU
JurajVinski
11:27 04.04.2010.

Barack Obama je alias. Pravo ime mu je Barry Soetoro i posvojen je u Indoneziji. Proguglajte malo. Ilegalni predsjednik Barry.

VL
DU
Deleted user
19:09 04.04.2010.

Sretan Vuzem svim Zagorcima u Inozemstvu i sretan Uskrs svim Hrvatima i Hrvaticama u Inozemstvu. Happy Eastern to all the people!

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
19:24 04.04.2010.

I to je nama Hrvatima bitno zbog...? Ma, lako je meni za Obamu. Hoće li biti posla? Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje!

VL
KA
karlovcankica
03:31 05.04.2010.

zasto je to vazno..pa njegova obitelj i je te rase...bijo je iskren!

VL
OB
-obrisani-
08:32 05.04.2010.

Ma kakve veze to ima!? Obama je iskren, i pametan covijek. Svi ga dozivljavamo kao covjeka. Rasa je nebitna.

VL
OB
-obrisani-
18:47 06.04.2010.

Najbolje da se izjasnio kao SDP-ovac.

VL
IV
ivicas
10:03 09.04.2010.

zanimljivije bi bilo da su objavili sta je po vjeri i da li je musliman kao sto mu je otac ,brat

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:39 09.04.2010.

Bezveze članak. Obama je crnac i ništa drugo tako da ništa drugo nije ni mogao napisati. I zašto bi? Zašto bi se sramio svoje rase? BTW, \"negro\" NIJE pogrdan izraz. Pogrdno je \"nigger\".

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.