Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMCI BIJESNI

Obama obećao Merkel da je ubuduće neće prisluškivati!

Zoran Oljača
Vesna Brnabić
24.10.2013.
u 12:00

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney kazao je da SAD "ne prisluškuje i neće u budućnosti prisluškivati" komunikacije njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije želio komentirati jesu li to radili u prošlosti.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney kazao je da SAD "ne prisluškuje i neće u budućnosti prisluškivati" komunikacije njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije želio komentirati jesu li to radili u prošlosti, izvijestio je Reuters.

– Sve što vam mogu reći je da je predsjednik (Obama) rekao kancelarki (Merkel) da SAD ne prati i neće pratiti njezinu komunikaciju – rekao je Carney i dodao kako je SAD prikupljao strane obavještajne podatke kao što to rade i druge države.

Njemačka pozvala na razgovor američkog veleposlanika u Berlinu

– Kao što je predsjednik rekao, radimo na tome da mijenjanju načina prikupljanja informacija kako bi osigurali primjerenu ravnotežu između sigurnosti naših građana i saveznika sa zajamčenom privatnošću ljudi – kazao je glasnogovornik i naglasio dobre odnose SAD-a i Njemačke.

Njemačka je u priopćenju koje je izdala nakon razgovora Obame i Merkel dala naslutiti da nisu zadovoljni odgovorom SAD-a. Glasnogovornik Angele Merkel napomenuo je da će svaki način praćenja smatrati "narušavanjem povjerenja".

Njemačka je pozvala na razgovor američkog veleposlanika u Berlinu nakon što se u medijima pojavila informacija da su Amerikanci prisluškivali mobitel Angele Merkel. Kasnije danas njemački će se ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle sastati s Johnom Emersonom. Merkel je zatražila "potpuno objašnjenje" tvrdnji da su je prisluškivali.

>>Spiegel: Američka obavještajna služba prisluškivala i A. Merkel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije