Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar po imovini
Povratak na članak

Novi harač: Veći porez na aute, brodove i vikendice

Kako se prihodima od poreza na imovinu puni blagajna lokalnih jedinica, Vladu u izbornoj godini ne bi mogli optužiti da donosi novi harač

Komentari 351

CM
crna mamba
23:24 16.11.2010.

Pa budalo jedna ovo i je porez na bogate,pa tko ima vikendice,jahte,skupe aute...

VL
OB
-obrisani-
23:49 16.11.2010.

U svim europskim zemljama postoji porez na imovinu, njegova se visina kreće od jedan do tri posto – iznad određene vrijednosti ili kvadrature nekretnine, a pri tome se ne ubraja nekretnina u kojoj se živi..I TKO SE IMA PRAVO BUNITI NA OVO...

VL
ST
stefj
00:20 17.11.2010.

Jaca je jedna osoba za koju se stvarno može reći ona - obećanje ludom radovanje...

VL
OB
-obrisani-
00:21 17.11.2010.

,,,,Njemci imaju porez na prehranu porez 7% ,a BANANA %,,,,,,,,nultu stopu..hrana se kupuje svaki dan i takav porez bi bio korisniji za drzavu nego nekakav drugi...slazes li se eurobanana..recimo porez od 5%..to nebi ni primjetili...

VL
UN
unknown99
00:33 17.11.2010.

Zasto kazne za ova divljanja brzinom po cesti ne dignu kao u zapadnom svjetu (vec kad od njih prepisuju zakone).Pa bi svi ovi sto su jurili preko 270km/h platili po milijune i milijune kuna kazni. No zasto lupiti strancima vlado jelda.Udri po nasem depu.Samo to i znate.

VL
ST
stefj
00:34 17.11.2010.

Spezi, pa bijes donekle proizlazi iz činjenice da vlada uzima svima, a dijeli samo podobnima, onima na državnoj sisi. Osim toga teret krize snose samo radni ljudi, da bi neradnici i dalje uživali blagodati državne službe. Jesu li razlozi dovoljni?

VL
OB
-obrisani-
03:44 17.11.2010.

dođe mi da se ubijem ponekad jer sam jedan od onih koji je stvarao ovu državu - znači da sam direktno kriv za ovo.. jer sam to dozvolio, i jer sam šutio predugo... Kako su nas iskrali , pa to je skoro nevjerojatno..

VL
OB
-obrisani-
04:21 17.11.2010.

uzeo pravi slavonski duhan, ono fino rezani, al mi se neda motat , mada imam mašinicu :P..Čisto da ih zajebem i ne platim im 87% poreza na pljuge.. a još malko pa ću ić točit u drugu državu, čisto da dupe vidi puta, i zato jer mi je jeftinije..

VL
OB
-obrisani-
04:22 17.11.2010.

. Bojim se da trenutno u Hrvatskoj nema kompetentnih stranaka niti političara i da ćemo tonuti tako dugo dok ne potonemo

VL
OB
-obrisani-
04:27 17.11.2010.

Već dišemo na dihalice, a ovim to još nije jasno nego dižu \"namete na zrak\" doslovno. E pa jednostavno ih nećemo platiti više..Pa nek nas tuže do sutra..

VL
OB
-obrisani-
04:29 17.11.2010.

Šiki ne kužni osnove ekonomije---država je ko tvoja firma. ako nemaš za plaću dat sam sebi nego moraš posuđivati - onda si u kurcu, i moraš zatvoriti jer očito ne radiš dobro..

VL
VU
vuksamotnjak
08:45 17.11.2010.

Jeb*** vas porezi.Strpajte pola HDZ-a u zatvor i dio SDP-a i koalicije.Uzmite im sta su pokrali i skupit cete 40 milijardi kuna,a mozda i vise. Poreze prvo tajkunima,ratnim profiterima,svim političarima...i opet nas ADZe bagra neće izvući iz krize.Jer naprosto nee znaju voditi drzavu.

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
10:02 17.11.2010.

To bi bilo i dobro i pošteno, ali bojim se da će opet sirotinja nahebati zato što posjeduje straćaru i stari auto 15-20 god. Njima se, kao i uvijek do sada, neće ništa dogoditi, jer Zakone pišu tako da su oni izuzeti iz njih.

VL
Avatar bok
bok
11:25 17.11.2010.

Ähm, porez u Njemackoj za vikdendice ili stanove/apartmane za ljetovanje (Ferienwohnung) je itekako visok. A mozs si mislit koliko poreza platis na neki veci auto primjerice u Skandinavskim zemljama ili BeNeLux-u. Tamo se jako rijetko vide skupi auti na cesti.

VL
MO
Moskvich
12:05 17.11.2010.

budalaština da platiš za auto godišnji porez u iznosu od 1000 eura a na burzi si bez primanja ,ma te krojače na čelu sa šukerom treba jednostavno uškopiti

VL
OB
-obrisani-
12:20 17.11.2010.

@@@@ Porezni zakon neće se stavljati na dnevni red dok se ne usvoji proračun Šta to znači? Bitna stvar u ovom proračunu je odredba da se zamrzavaju plače i mirovine i soc davanja na razini 11 i 12. A kojee su poslijedice? Samog zamrzavanja? Porezi, sada planirani na nekretnine i ostalo kane se uvesti poslije usvajanja proračun, iako nema naznaka da vlada planira zamrzavanje bilo kakvih poskupljenja, što u konačnici povečava prihode a rashodi ostaju postojeći! I to opet na račun onih kojima je i najmanji kunski rashod poguban! Dakle ista je stvar jer država ubire na povečanim cijenama troškova života na zamrznutoj podlozi, što je daleko gorje nego da tog zamrzavanja nema. Do sad su povečanja dohodaka koliko toliko pratila poskupljenja – dakle ovaj model je daleko gorji za stanovništvo! A što se tiće samog oprezivanja, kako u članku piše, primjerice za vozila, od cca 1000 € godišnje je besmislica za naše prilike, jer mi ni približno nismo na razini osobnih dohodaka u eurozoni. Danas većina stanovništva jedva spaja kraj sa krajem a ne da mu se još nabiju porezi na nekretnine, ako govorimo o stambenim prostorima. Koliko će ljudi završiti na ulici kad padnu u dug? Za vladu bi bilo bolje da one štetnu ugovore, nap., skloplene na razini TLM i stvaranja deficita u transformaciji struje prebaci na leđa vinovnika i potpisnika. Ovako na kraju stanovnišvo plača manjkove izazvane nećijom zaje... ciom! Pogledajmo samo račune, novopridošlog razdoblja; 50 % povečane rate na istoj razini potrošnje, i sa još novim izmišljenim stavkama zaduženja. Mravak se nagađa a ja moram nadoknađivati manjkove koji nisu ni završili u njegovom đepu, nego transferirani kroz interese u državni proračun ili probitak nećijeg osobnog interesa!! Jenom riječju ovo dvoje naslikanih nas sve skupa vuće za nos, ruga nam se i smišlja naćine kako nas postepeno dotući! Izmišljati nove poreze samo zato što su sami dosada generirali propadanje, i to dok je većina stanovništva na granici izdržljivosti, mogu samo oni koji nemaju pojima ili ne žele znati kakve će biti poslijedice za stanovnišvo. Spašavanje, kako sada stvari stoje, nije nikakav boljitak za vladu jer su nas oni sami do tuda doveli, nego jednostavno rečeno .....to je slika njihove nesposobnost. ...........Nažalost na naš račun. Mi nismo stvarali državu da bismo u njoj nakon dvadeset godina živjeli na socijali ili na razini iste!

VL
Avatar Aahz
Aahz
13:00 17.11.2010.

Ma super....ovo više nije harač. Ovo je karač, tak je.....nabijajte nam čim više poreza, a tajkune ne dirajte tak da narod može mirne savjesti na ulicama pokazati kaj misli o vama. Mislim da je krajnje vrijeme za novog Matiju Gupca....

VL
SU
sunčica5
13:29 17.11.2010.

Onima koji imaju treba uzeti da bi se dalo socijali i ovima koji nemaju - izjavio je splitski gradonačelnik Željko Kerum

VL
JA
jankoprekobrda
12:06 17.11.2010.

Je a koliko placaju ovi iz Hrvatske Demokratske Zajebancije koji su se napunili kao brod a nigdije nista nije na njima, kao Seronjader, Skegro, LAZLJIVICA JACA, i... A ratni profiteri: Todoric koliko ce platiti za rezidenciju, a Kerum a .....

VL
MA
mark5
00:45 17.11.2010.

Dobro je, vidim da će na kraju stvari rješavati kalaš.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.