Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena istraga

Novcem spašavao sinove od optužbi za silovanje

Foto: Boris Ščitar/Večernji list
18.06.2014.
u 19:00

Bajić se sumnjiči da je žrtvi ponudio 20.000 € kako bi povukla iskaz protiv njegovih sinova

– Nemam veze s tim za što me teretite. Nisam to učinio. Svoje sinove nisam ni posjećivao u zatvoru niti sam s njima razgovarao. No moram reći da mi je to djelo za koje se oni terete čudno. Pa i ja sam otac, imam četiri kćeri – uspio je izgovoriti Ivan Bajić Pajdo (62) prije no što se rasplakao.

Sprijateljio se s djevojkom

On je koncem prošlog tjedna najprije priveden na ispitivanje, a zatim i pritvoren zajedno sa Zoranom Petrovićem (38) zbog sumnje na sprečavanje dokazivanja. Konkretnije, sumnjiči ga se da je djevojci, koja je njegove sinove Zlatka i Igora prijavila za silovanje te protiv kojih je zbog tog djela u tijeku sudski postupak, ponudio novac kako bi ona povukla iskaz. U međuvremenu je protiv Bajića, koji je svojevremeno bio vozač i tjelohranitelj Zlatka Bagarića, ubijenog “kralja zagrebačkog podzemlja”, te Zorana Petrovića, nepravomoćno osuđenog u akciji Transporter zbog krađe i preprodaje vozila, doneseno rješenje o provođenju istrage.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči Bajića da je od Petrovića zatražio da stupi u kontakt s djevojkom koja je njegove sinove prijavila za silovanje. Kako se sumnja, Petrović se po Bajićevu nalogu sprijateljio s djevojkom i zadobio je njezino povjerenje, a onda joj je u nekom trenutku priznao da poznaje Bajiće te da su je oni “zamolili” da povuče iskaz.

Sve se to odvijalo u prosincu 2013. i siječnju 2014., a u jednom trenutku Petrović je, sukladno dogovoru s Bajićem, djevojku odvezao pred jednu zgradu. Tamo ju je čekao Bajić koji joj je ponudio 20.000 eura ako povuče iskaz protiv njegovih sinova. On ju je dulje nagovarao, a u nagovaranje se uključio i Petrović tvrdeći joj da je to za nju najbolje. Djevojka je na koncu popustila pod njihovim pritiscima te je promijenila svoj iskaz.

Poput Bajića, počinjenje djela zanijekao je i Petrović koji je tvrdio da Bajića ne poznaje. No te su tvrdnje osporili ispisi njegovih telefonskih razgovora, iz kojih je vidljivo da je u inkriminiranom vremenu kontaktirao i s Bajićem i s djevojkom.

Bio joj kao brat

– Ja sam njoj bio kao brat. Nikada je nisam nagovarao da promijeni iskaz niti sam joj davao ikakve pare. I ne poznajem te ljude – branio se Petrović pred istražiteljima.

Na koncu je njemu i Bajiću određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a tužiteljstvo je predložilo da se u istrazi ispita 20-ak svjedoka.

Među njima su i Bajićevi sinovi koji se brane sa slobode otkako su platili jamčevinu od dva milijuna kuna.

>> Bagarićev čovjek zbog sinova prijetio djevojci

Komentara 5

OB
Objektivno...
10:39 19.06.2014.

A što sa radnicima koji svjedoče u korist poslodavca iz straha od otkaza?

MA
markolepi50
17:15 20.06.2014.

Pa ljudi ova ubica koja je lezala na Golom otoku 10god. moze da bude politicar u HR.pa to je nemoguce ...on je bio kum sa Bagaricem i odradivao sav prljav posao za njega...a poslije njegove smrti pokupio novac i otisao u Zaboric ...a tamo sto na kamatu sto na misice uzeo ljude u Sibeniku tako da posjeduje pola Sibenske Zupanije ...on i njegovi kumovi Jelavic,Krojf,Odvjetnik Galetovic i ostali mafijasi iz Zagreba koji su ovoj napacenom narodu naneli toliko jada i opljackali ga na razlicite nacine a HR pravosude i Policija nece nista da poduzmu dok ovi dana raspolazu sa 100 miliona Eura...a nekretine i nepokretnu imovinu su prepisali na djecu i rodbinu a niko nebi mogao dokazati ni 1% kada bi neko ozbiljan poveo istragu o ovoj velikoj organizaciji koja je izvor zla i kriminala u HR...a njeovi sinovi to svako zna kako se ponasaju u Zagrebu i koliko je cura proslo kao ova jadnica...jer oni ovo sto su sada napravili naprave bar 10 puta godisnje...ta dva narkomana koji se prestavljaju kao neki sportasi i pravnici to su dva olosa koja se bahate i zlostavljaju ljude gdje stignu...od novca koji se zaraduje (kamatarenjem,prevarama,drogom,ucjenama,otmicama...itd...a oni izmisljaju i kupuju neke sportske udruge da bi prali novac jer ne placaju porez na skupe automobile...to je strasno da so ovo dogada u HR clanici EU...ovi ne d....a bi trebali biti u zatvoru nego nebi trebali nikada vise da izidu napolje..STRASNO

MX
Mister X
23:25 18.06.2014.

20 svjedoka za silovanje ? Ili za navodno mito i telefonske razgovore .. Ja vodim razgovore sa nepoznatim ljudima i to nikako nije dokaz da se poznamo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije