Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

'Novcem iz EU fondova obnovit ćemo željezničke pruge'

Europska Unija
PIXSELL
12.02.2013.
u 19:07

Pokazali smo napredak, a sada europski novac trebamo iskoristiti za rast gospodarstva i zapošljavanja. EU je za Hrvatsku rezervirao 11,7 milijarda eura do 2020.

Do kraja mjeseca Europska komisija ukinut će ex ante kontrolu nad ugovaranjem posljednjeg od pet programa iz EU fondova.

– To znači da se Hrvatsku u određenoj mjeri već tretira kao punopravnu članicu Europske unije i prije pristupanja u srpnju – kazao je europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn. Pokazali smo napredak, a sada trebamo europski novac iskoristiti za rast gospodarstva i zapošljavanja. EU je za Hrvatsku rezervirao 11,7 milijarda eura do 2020., a prema riječima potpredsjednika Vlade Branka Grčića, za taj će novac aplicirati projekti ukupne vrijednosti 20 milijardi kuna koji su potpuno ili u visokoj fazi pripremljenosti. Hrvatska će se usmjeriti – kazao je Grčić, na obnovu željezničkih pruga, u što će biti uložene stotine milijuna eura, na regionalna odlagališta otpada, projekte vodovoda i odvodnje te poticanje malog i srednjeg poduzetništva.

>>Koja su glavna tijela EU i koje su njihove uloge i nadležnosti

 

Komentara 20

FT
ftahi
22:22 12.02.2013.

Puno je to novaca, ipak se nezna dal će ta Europa opstati,koliko je vidljivo da je sve više Država u krizi zbog dugova. Navodno Bundesdruckerei u Frankfurtu 24 sata na dan tiska ne eure nego DM. Izvori iz Njemačke.!!?

Avatar Jorge
Jorge
23:07 12.02.2013.

Od naših političara jedino ne možemo saznati koliko ćemo godišnje morati uplaćivati u EU proračun. Guknite već jednom, 850-900 mil eura?

TH
than
21:52 12.02.2013.

Ma sve lete da vam daju za tu hrpu neradnika. Na jednog koji radi dodju 2 koji kuhaju kavice i jedan sindikalac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije