Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lider pod istragom

Njemački predsjednik Wulff podnio ostavku zbog zloporabe položaja

predsjednik Njemačke Christian Wulff  (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
17.02.2012.
u 10:55

Wulff je kazao da je razvoj situacije u posljednjih nekoliko tjedana pokazao da je povjerenje građana u njega smanjeno i da zbog toga nije više u mogućnosti obavljati posao predsjednika Njemačke

Njemačka kancelarka Angela Merkel telefonski je danas u razgovoru s talijanskim premijerom Marijom Montijem odgodila svoj današnji dolazak u Rim zbog političke situacije u Njemačkoj. Merkel se u 12 sati trebala sastati s Montijem u palači Chigi, sjedištu vlade, a zatim u Quirinalu s predsjednikom Italije Giorgiom Napolitanom.

Posjet je odgođen jer je predsjednik Njemačke Christian Wulff pod istragom, zbog čega je, kako se i pretpostavljalo, podnio ostavku i to u televizijskom obraćanju građanima kojima je poručio da trebaju predsjednika koji se može cijeli posvetiti nacionalnim i internacionalnim izazovima. Wulff je dodao da je razvoj situacije u posljednjih nekoliko tjedana pokazao da je povjerenje građana u njega smanjeno i da zbog toga nije više u mogućnosti obavljati posao predsjednika Njemačke.

Kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će se pokušati dogovoriti s najjačom opozicijskom strankom tko će biti novi njemački predsjednik nakon što je Wulff podnio ostavku. Merkel, koja je i predložila Wulffa za predsjednika 2010. godine, javlja AP, izrazila je duboko žaljenje zbog njegove ostavke koja joj nimalo ne olakšava posao dok se ona kao njemačka kancelarka bori s dužničkom krizom eurozone.

Tužiteljstvo u Hannoveru je ranije najavilo da će zatražiti ukidanje imuniteta predsjedniku Wulffu zbog istrage koja se vodi protiv njega pod mogućom optužbom zloporabe položaja.

Wulff, dok je bio guvernerom Landa Niedersachsen, posudio je 500 tisuća eura od prijatelja poduzetnika s povoljnom kamatom od 4 posto. Kap preko čaše prelila je vijest o boravku Wulffa na otoku Sylt u hotelu u kojem je jedna noć 258 eura, a njegov je boravak također platio prijatelj poduzetnik.

Komentara 100

TO
tomvuk
12:16 17.02.2012.

Jednog dana to ce biti i kod nas. Pa tek smo 20-ak godina u democraciji. Prvo se narod treba malo promjeniti, onda svi mediji, pa politicari i sve to treba vremena.

AA
aabbcc
12:37 17.02.2012.

. Ma nije to moguce, samo lazu, jer to nema na zapadu..Mora da se puno druzio sa nasim (ne) radnicima Balkancima pa ga iskvarili ko Sanadera !

OB
-obrisani-
14:52 17.02.2012.

I kakve veze to sad ima sa lijevicom ili denicom.... Citam ono sto me zanima... ti citaj Bild... haha ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije