Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritički osvrt
Povratak na članak

Njemački Der Spiegel objavio analizu prvih 100 dana hrvatske vlade

"Ne prođe ni tjedan a da ratoborni ministar ne izazove pokoju kontroverzu. Taj povjesničar tako predstavlja primjer nacionalističko-konzervativnog preokreta u zemlji", piše na početku analize

Komentari 45

JU
juma
23:43 03.05.2016.

Isti taj Spiegel, iz kojeg nas uče demokraciji, tjednima nije dozvoljavao komentiranje na članke o izbjegličkoj krizi. Vijesti o masovnim seksualnim nasrtajima u Kölnu su objavili nakon 5 dana, kada iste više nisu mogli skrivati. Što Nijemci misle o takvimm medijima pokazali su na nedavnim pokrajinskim izborima, kada ih je 20 do 25% glasalo za AFD, uprkos orkestriranoj medijskoj kampanji protiv te stranke. Toliko o medijskim slobodama i nepristranosti medija u Njemačkoj. Ne kažem kako je kod nas stanje bajno, ali treba znati tko i čiji interesi upravljaju današnjim medijima. Generalno je stanje slobode medija na zapadu gore nego prije 40 godina, samo se isti svim silama trude govoriti o neslobodi kod drugih, kao kod nas Hrvata, Madjara ili Poljaka opterećenih nacionalizmom i poviješću.

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:24 03.05.2016.

U hrvatskoj treba provesti temeljito čišćenje jugokomunističkih uhljebničkih snaga koje su se dugoko ugnijezdile u školstvo, medije, javne servise. To je tumor na našem nacionalnom tkivu.

VL
ST
stefj
23:21 03.05.2016.

Hm, novinar zapravo nema blage veze što se ovdje dešava, ali je nazvao svog prijatelja iz HND koji mu je to detaljno objasnio... Ma mislim, ako želim jednostrano, neobjektivno mišljenje i ja ću nazvati nekog aktivista. Tako ću dobiti hrpu poluargumenata i gluposti, bez ikakvog kriterija...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:25 04.05.2016.

A jel, čudi me kako vladavinu sdp-ovih polutana nisu tako pomno analizirali, bilo bi zanimljivo vidjet ime i prezime tog revnog novinara, bojim se da bi nam neke stvari bile puno jasnije.....

VL
NI
Nini istrijan
05:40 04.05.2016.

Analiza rada vlade prvih sto dana je vrlo laka: Nema analize kada rada i nije bilo,zar ne?Uglavnom se jos uvijek dogovaraju a nikako da se dogovore! Narod se po tko zna koji put prevukao zedan preko vode i pao naa silnu propagandu crkve i desnice o spasenju u dolasku na vlast prave "narodne vlade". Cista tragikomedija koja se ponavlja iz godine u godinu!Izgleda da ipak imamo velikih problema sa stupnjem intelegencije kod narodnih masa,ha,ha,ha.

VL
OR
<orlando>
23:00 03.05.2016.

Kad to kažu hrvatski najveći prijatelji , koji su raščistili sa nacizmom, onda je to 100% tako.

VL
PU
puma59
23:28 03.05.2016.

Ah... Bitno da je Sanader, Bandic i ostali euroljupci na slobodi... Mi smo ionako ovce koje daju glas za lopove... Tako nam i treba.. Spiegel se zabunio pišući o nama... Sutra je novi dan i nova prilika za isisavanje novcaa iz drzavnog bankomata pod pokroviteljstvom mafije i mafijaskog sudstva. Inace strpali u zatvor moju babu susjedu jer je kopala po kontejneru... Optuzba.. Remecenje javnog reda i mira.. Salim se ofkorz

VL
MG
marijan.glamocak
05:22 04.05.2016.

Der Spiegel je poznat po povijesnoj sljepoći na lijevo oko. Samo se sjetimo Spiegel-ove agresivnosti prema Helmutu Kohlu. Der Spiegel ima u sebi TROCISTIČKU vjeru u ideale Lenjinove revolucije.

VL
ST
Stipeprof
05:46 04.05.2016.

Evo, ova vlast je postigla ono što je prije nje uspjelo i Slobodanu Miloševiću - da je protiv nje "ceo svet i Francuska".

VL
DO
doktorica
07:02 04.05.2016.

"Javni servis je doduše preglomazan i protkan korupcijom i kao takav žudi za promjenama."...ne svaćaju vani kako mi naše uhljebe i uhljebčiće njegujemo i čuvamo,pa to su zaslužni stranački kadrovi .Pa zbog njih su izmišljene agencije još u doba Sanadera,u svim su državnim ,javnim i gradskim tvrtkama,županijama,općinama,to su na tisuće miljenika vlasti,sve pod motom"neka cvjeta tisuću cvjetova".Bez njih bi bili kao goli,nebi znali kako i kuda sa novcem!

VL
VA
Valnea
07:11 04.05.2016.

Kad nakon 100 dana nerada ovu sumnjivo nastalu vladu analiziraju druge drzave kojima se ne moze platiti ili narediti objava pozitivna anketa i komentara,a vide ih kao nacionalisticki nastrojene i stetne za drzavu i narod valjda im je jasno daa moraju pod hitno raspisati nove izbore.Ne cekati jesen i kad njima odgovara nego po hitnom postupku!A i Hajdi je nakon svih blamaza isto tako najbolje skupit krpice iz ureda,visoke funkcije nek ostavi za one koji su za to sposobni,ona nek se vrati onima koji su je poslali k nama da je skinu s grbace..swambo im je isla na sredisnji zivcani sustav.

VL
BA
balic
08:22 04.05.2016.

Sa strane se vise vidi nego u kuci. Istina je pogodila desnicu . Naprijed Spiegel jos vise ovakvih objektivnih vijesti.Spiegel nisu pristrane novine ne placa ih SDP ni HDZ.

VL
CI
cinbenik
06:01 04.05.2016.

Kara Marko Hrvatsku i radi veliko zlo Hrvatima.Naravno sada ce lazni domoljubi optuziti Nijemce da rade Yu,da su UDBSi i da im je Perkovic sve objasnio.....Svi koji smatraju da je novinar podlozan Puhovskom,zasto se nezapitaju zasto nije Kara Marku i lutki premijeru ili Hasanovicu ili trilateralnij presednici koja je radila neprijateljstva Hrvatskoj,prosloj vladi,ali podrzava cirkuzante i sramotu.....Ovako nisu pisali ni kada je bio lex Perkovic

VL
DU
Deleted user
01:28 04.05.2016.

Kritike od Nijemaca i Amera, pa kako sad to? Kaze se da je prvih 100 dana neke vlade najbitniji period da pokaze sto i kako se pripremila za vođenje drzave u svom mandatu. Ovi jos nisu nasli niti pomocnike ministrima. Jadno.

VL
NI
Nini istrijan
05:42 04.05.2016.

Ma sve je ovo UDBino maslo !Oni su nam sigurno podmetnuli i ovu vladu !

VL
CI
cinbenik
05:56 04.05.2016.

I dok je lazno domoljublje slavili diktaturu Kara Marka,Hrvatska ponivo krenu ka dnu dna sa laznim domoljubima koje nam crkva nazor nanetnu.I joope cemo sami platiti lazno domoljubni cirkus..Nisu samo ove novine u Njemackoj pisale ovako na SAT Njemackim kanalima se u vise navrata prikazivalo slicno HDZe zlo za Hrvatsku u kojij se pominje i presednica,iJadenovac,pa Tepes i naravno Hasanefendija....HRTe zlo nije to prenijelo,a kanadska lutka se hvali kako je nekim razgovorima popravio imidz.

VL
MA
malino
07:03 04.05.2016.

pa zar nije sotona obecao pakao ?

VL
FR
franjo
07:13 04.05.2016.

Cijela EU ide u desno , a HR je vođa! Nažalost je to HDZ politika od samog osnutka. Ova vlada nije niti izabrana od naroda.

VL
MA
MarkoKosmicki
08:41 04.05.2016.

to ne govori njemacka nego slobodni novinar upitnog prezimena a zna se da takvi slobodnjaci pisu po narodjbi jer za novac rade ipisu svasta to jekolega nasih slobodnjaka koji i nama namecu svoja misljenja po direktivi jer kako bi opstali...

VL
ER
Erazmo
02:25 04.05.2016.

Ne obazirati se na ovakve pamflete!Puna podrška Oreškoviću,Hasanbegoviću i Hrvatskoj Vladi!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.