Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskriminacija?

Nizozemska odlučila: Nema više kanabisa za strane turiste

'A Spanish tourist smokes a joint in front of the Bulldog coffee shop in the red light district of Amsterdam on December 8, 2008. Under a plan called Coalitions Project 2012, unveiled on December 6, 2
'ANOEK DE GROOT'
27.04.2012.
u 14:00

zbog sve veće zabrinutosti što mnogi turisti u njihovu zemlju dolaze samo zbog kanabisa i ilegalne preprodaje, Nizozemska je odlučila tome stati na kraj i konzumaciju dopustiti samo svojim državljanima

Turisti koji se nadaju da će u Nizozemskoj uživati u kanabisu i svim vrstama pripravaka od kanabisa u poznatim coffee shopovima bit će razočarani viješću da je nizozemski sud odlučio da nema više konzumacije kanabisa za strance. Naime, iako Nizozemska tolerira konzumaciju lakih droga, zbog sve veće zabrinutosti što mnogi turisti u njihovu zemlju dolaze samo zbog kanabisa i ilegalne preprodaje, Nizozemska je odlučila tome stati na kraj i konzumaciju dopustiti samo svojim državljanima.

Svoje državljanstvo Nizozemci će morati dokazati osobnim iskaznicama, javlja BBC, ili novom "propusnicom za travu" o čijem se uvođenju još uvijek vodi javna rasprava.

Vlasnici kafića koji u svojoj ponudi imaju i kanabis, a takvih je oko 700 u Nizozemskoj, pobunili su se protiv odredbe koju je donio općinski sud u Haagu tvrdeći da odredba diskriminira strance.

Odvjetnik udruge vlasnika kafića najavio ja da će uložiti žalbu.

Komentara 11

PE
Pegaz
14:58 27.04.2012.

Zanimljivo, a svi ti EUropejci drugima prigovaraju da ne smiju strance dovesti u nepovoljniji polozaj od svojih ljudi... To se valjda odnosi samo na njih, u slucajevima kada su oni stranci

ZO
zook
14:59 27.04.2012.

navikle vlasti svuda samo uzimat, regulirat i zabranjivat, interesantno svuda sve gore i gore ...

MO
mozel
14:25 27.04.2012.

Drogu mogu konzumirati samo Nizozemci ali kada dodju u tudju zemlju drogirani sa nima jedno desetak godina u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije