Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednje škole

Nitko neće u limare, a i gimnazije imaju još mjesta

upisi
Jurica Galoić/PIXSELL
29.06.2010.
u 20:29

U Zagrebu su čak dvije ekonomske škole zjapile poluprazne, a iznimno je zanimanje vladalo za medicinske i farmaceutske programe

Unatoč navali na neke gimnazije, posebno one najatraktivnije, od kojih neke primaju samo učenike sa 60 i više bodova, u drugima diljem Hrvatske još ima mjesta.

U nekoliko zagrebačkih gimnazija danas je slobodno bilo ukupno više desetaka mjesta, no kako je rok za prijave istjecao, tako se taj broj smanjivao jer su dolazili prekobrojni iz najelitnijih škola.

Izniman interes u cijeloj Hrvatskoj bio je za medicinske i farmaceutske programe te pojedine ekonomske škole. No, u Zagrebu su čak dvije ekonomske – Druga i Treća – zjapile poluprazne.

Prema našim informacijama, dosta dobro su se popunile četverogodišnje tehničke škole te pojedini programi u turističko-ugostiteljskim školama, posebno za one za koje lokalna zajednica ili tvrtke daju stipendije. Mali interes već godinama, pa tako i ove, postoji za tekstilne škole, strojarske i obrtničko-industrijsko-građevinska zanimanja.

Za njih se pojavi tek pokoja prijava, a za krovopokrivače, armirače, podopolagače, limare i industrijske mehaničare u Zagrebu nije se prijavio nijedan učenik. Prema prvim informacijama, većina učenika u ovom prvom upisnom krugu osigurat će si mjesto u željenoj školi.

Oni kojima to nije uspjelo drugu priliku imat će sljedećeg tjedna. Škole će objaviti slobodna mjesta u petak, u ponedjeljak su prijave, utorak rezultati, a u srijedu upis.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:02 29.06.2010.

Sve što nam HDZ nudi kratkog je vijeka,ljudi školujte se ,lake zarade nema.....

Avatar Svećenik
Svećenik
21:46 29.06.2010.

u koju školu se ide, ako se ide, da buš poduzetnik (ca)? to te ja pitam pa hummer, zrče, pišeš knjige, rastaješ se, udaješ se, fendi gačice, farma, b brother, posvudarenje, dve tri lajne beloga... to mene zanima... hebeš teslu , mioc i ostale šokle

Avatar Časna seka
Časna seka
21:51 29.06.2010.

Najbolje biti Kalmetin šofer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije