Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob republikanaca

Nisu mu naudile optužbe: Cain se sasvim približio Romneyju

mitt romney, herman cain, rick perry (1)
Reuters/PIXSELL
04.11.2011.
u 13:29

Sada 23 posto republikanaca i simpatizera podupire Herminatora, no Romney još uvijek drži prvo mjesto.

Optužbe za seksualno zlostavljanje nisu mnogo naudile Hermanu Cainu, jednom od kandidata Republikanske stranke za predsjedničke izbore 2012. godine, koji je sada, prema ispitivanjima javnog mnijenja, gotovo izjednačen s Mittom Romneyjem.

Kako prenosi Washington post, ispitivanje je pokazalo kako 70 posto republikanaca pri odabiru svojega favorita zanemaruje navode prema kojima je popularni Herminator u devedesetima napastovao dvije zaposlenice Nacionalne udruge ugostitelja, čiji je on predsjednik u to vrijeme bio. Međutim, otkriveno je i da republikankama nježnijeg spola ipak više smetaju navodi, koje je sam Cain, naravno, oštro demantirao.

Sada gotovo četvrtina, točnije, 23 posto republikanaca i simpatizera stranke podupire Caina kao stranačkog favorita. No nekadašnji guverner Massachusettsa Romney još uvijek drži prvo mjesto sa 24 posto. Iza njih su teksaški guverner Rick Perry sa 13 posto te bivši zastupnik Newt Gingrich sa 12 posto – Perryju je ovo loš rezultat s obzirom na to da je početkom rujna imao čak 29 posto, dok je Gingrichu ovo prvi dvoznamenkasti postotak.

Komentara 8

Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:33 04.11.2011.

Dobar potez Republikanaca. Crnca suprostaviti crncu, crno stanovništvo će glasati za Hermana a rednexi neće izaći na izbore jer neće imati za koga glasati.

Avatar flegmatik
flegmatik
20:05 04.11.2011.

Crnac protiv crnca - americki izbori biti ce kao NBA liga.

IR
irani
17:20 04.11.2011.

Malo mi je tesko vjerovati kako bi reakcionarni i prilicno rasisticki nastrojeni najveci dio republikanaca mogao prihvatiti tamnoputog kandidata. S druge strane bilo bi super pratiti USA izbore na kojima su oba kandidata Crnci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije