Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBUNA U ŠIBENIKU

Ništa od gatanja uz kuglu: Šoping-centar otkazao Noć vještica za najmlađe jer su se građani žalili

Zagreb: Izrezbarena bundeva u šetnji parkom
Davor Puklavec/PIXSELL
29.10.2023.
u 17:38

Nakon najave događaja uslijedili su komentari kako se slavljenje Noći vještica kao poganskog običaja kosi s katoličkim i crkvenim uvjerenjima

Najveći šibenski šoping-centar "Dalmare" otkazao je nekoliko dana ranije najavljeni događaj "Noć vještica za najmlađe" koji se u tom prodajnom centru trebao održati 31. listopada, objavili su iz tog centra na svojoj Facebook stranici.

"Dalmare shopping centar najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland. Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju", stoji u objavi.

POVEZANI ČLANCI:

Na plakatima za tu predstavu pozvali su djecu na događaj gdje će ih očekivati "gatanje uz kuglu i karte", "fotografiranje s vješticom Gatom", "priče o legendama" i radionice.

No nakon najave događaja uslijedili su dijelom i komentari nezadovoljnih građana kako se "slavljenje Noći vještica kao poganskog običaja kosi s katoličkim i crkvenim uvjerenjima". Reagirala je ubrzo i Župa svetog Jeronima iz Šibenika koje je na svojoj Facebook stranici u objavi župljanima objavila kako im je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. "Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost. Dobro kaže naš narod: 'Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju'", istaknuli su.

Nakon otkazivanja uslijedili su sada drugi komentari, onih nezadovoljnih otkazivanjem događaja. "Čak ni djeci ne dopuštate da se zabavljaju. Ljudi uvijek imaju nešto što im se ne sviđa, a što je s djecom koja su bila sretna ovime?" jedan je od komentara.

VIDEO

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
17:48 29.10.2023.

Bravo za Crkvu, to je jedan od uvoza iz Amerike koji nam ne treba i nikad nije bio dio naše kulture.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:47 29.10.2023.

Bravo Šibenik!

Avatar votum
votum
17:46 29.10.2023.

Haha ma kog ovi pituravaju? 🙄 "jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju" ... napišu "event" , a onda kažu edukativan 😏 ... "šoping centar" se bavi "edukacijom" 🤥

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije