Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalno darivanje

Stanovnici zagrebačkog ZOO-a u nedjelju će se zasladiti bundevama s urezanim porukama zaštite prirode

Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/5
27.10.2023.
u 15:32

Podjela bundeva koje će prethodno izrezbariti učenici zagrebačke Veterinarske srednje škole počinje u 10.30 ispred nastambe afričkih lavova

Tradicionalno darivanje izrezbarenih bundeva stanovnicima zagrebačkog Zoološkog vrta održat će se ove nedjelje, a dok će neke njima omastiti brk, neke će u njima tražiti omiljene poslastice, a neke će ih koristiti za igru. 

Podjela počinje u 10.30 ispred nastambe afričkih lavova, trajat će do 12 sati, a timaritelji će njima razveseliti lemure, emue, smeđe medvjede, afričke lavove, alpake, merkate, smeđe kapucine te nosate rakune.

VEZANI ČLANCI: 

Bundeve će pod vodstvom zoologa unaprijed izdubiti i izrezbariti učenici zagrebačke Veterinarske škole koji u ZOO-u pohađaju praktičnu nastavu. Na bundeve će tako urezati znakove koji govore o tome što ugrožava životinje, a među najvećim ugrozama su onečišćenje staništa životinja, sječa šuma i krivolov.

Stanovnike Vrta tako će razveseliti bundeve kao prave jesenske poslastice i prirodan element za obogaćivanje njihova životnog prostora, a posjetitelji će moći nešto novo naučiti o važnosti zaštite prirode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije