Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
merčepovac:

'Nikome nisam pokazivao gdje su na Sljemenu zakopana tijela'

tomislav mercep sudenje
Goran Stanzl/PIXSELL
14.12.2012.
u 18:37

Saznanja da je Tomislav Merčep bio savjetnik ministra policije, Hodak je, kako je kazao, doznao iz priča i napisa u novinama

Muniba Suljića ne poznajem, iako smo zajedno bili optuženi za neka kaznena djela. Nikada nisam bio na Adolfovcu na Sljemenu, niti sam sa Sinišom Rimcem tamo nekome pokazivao gdje su zakopana tijela. S tim događajem nemam veze, a uhićen sam kod Doma sportova, iako ne znam zašto. Nisam nikada bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a...

Rimčevo ranjavanje

To su najbitniji dijelovi iskaza Nebojše Hodaka koji je u petak na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu. Merčepa se po zapovjednoj odgovornosti tereti za ratni zločin nad civilima počinjen tijekom 1991. i 1992. na području Gospića, Zagreba i Kutine. Hodak je pak bio dio postrojbe koja se kolokvijalno zvala merčepovci, no kao i neki bivši pripadnici te postrojbe koji su prije sjeli na klupu za svjedoke, ni Hodak se puno toga nije mogao sjetiti. O tome za što se Merčep tereti rekao je da je doznao iz – medija.

Kada mu je, primjerice, predočeno da je Siniša Rimac, još jedan pripadnik postrojbe, iskazivao kako su njih dvojica bili u Pakračkoj Poljani, Hodak je kazao:

– To nije istina, ne znam zašto je tako govorio. Konačno, on je bio ranjen u glavu, a ja sam cijelo vrijeme bio u Vinkovcima.

Hodak je zanijekao i Rimčeve navode da je s Igorom Mikolom početkom prosinca 1991. bio u planinarskom domu Adolfovac na Sljemenu, kazavši da nikada tamo nije bio.

Pokraj tog doma ubijene su supruga i kći Mihajla Zeca, a Hodak je bio jedan od onih nad kojim je nakon ubojstva obitelji Zec provedena istraga. Kada mu je u petak predočen dio zapisnika o očevidu od 14. prosinca 1991. iz kojeg proizlazi da je očevid rađen u blizini planinarskog doma te da je Hodak istražnom sucu kazao da je sa Sinišom Rimcem išao pokazati gdje su zakopana tijela, Hodak je samo kratko kazao: – To nije istina, ja sam uhićen kod Doma sportova.

Nije poznavao Zagreb

Dodao je da nikoga nije mogao voditi na Sljeme niti mu tamo nešto pokazivati jer Zagreb nije poznavao. Što se tiče Merčepa, Hodak je kazao da ga poznaje iz Vukovara gdje je bio u teritorijalnoj obrani. – Znam da je bio savjetnik ministra policije jer se tako pričalo, a to sam pročitao i u novinama. Postrojbama iz Vinkovaca stizalo je oružje, no ne znam je li ga slao on ili netko iz MUP-a. Mislim i da sam ga jednom vidio u Vinkovcima, a pričalo se i da će doći u Vinkovce radi proboja za Vukovar – kazao je Hodak.

>>'U postrojbi nikome nisam vjerovao i uvijek sam išao zadnji s puškom'

Komentara 19

OB
-obrisani-
22:02 14.12.2012.

heeheheheh Status Vukovaraca i danas je nepoželjan jer se bivše strukture, koje su preuzele vlast u Hrvatskoj, ne mogu pomiriti s takvim fenomenom. Zato su htjeli kompromitirati Vukovar, a zato to čine i danas. Antihrvatske strukture, koje su smislile i optužbu da je Oluja bila zločinački poduhvat, upravo stoga sprečavaju i stavljanje zaključaka Manolićeve komisije van snage ehehehhehehe

OB
-obrisani-
22:18 14.12.2012.

ehehehh Pripadnici 204. vukovarske brigade jedini ni danas nemaju riješen braniteljski status ehehheh

Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
23:32 14.12.2012.

Dobro tko je onda ubojica-e?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije