Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće priznati Kosovo

Nikolić: Tko je kriv za 300.000 protjeranih Srba iz Hrvatske?

Tomislav Nikolić
Reuters/PIXSELL
03.05.2013.
u 19:47

– Netko mora biti kriv. Tko je kriv? Nemoguće je da se tako veliki zločin dogodio i nitko nije kriv – kazao je Nikolić.

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić u intervju Jerusalem Postu izjavio je da Kosovo nikada neće biti država jer je za to potrebna "suglasnost" Srbije koja ga nikada neće dati, piše B92.

– Znamo da će Srbija biti izložena užasnom pritisku da prizna (Kosovo), a mi mi to nikada nećemo učiniti i bez suglasnosti Srbije Kosovo neće biti država – kazao je Nikolić i dodao da je taj pritisak "ekonomske prirode".

"Nije riječ o nacionalizmu, nego o ljubavi"

– Naravno, EU će reći da će naša djeca imati mnogo bolju budućnost ako priznamo Kosovo. Ali mi to ne možemo učiniti. Nije riječ o nacionalizmu i mržnji, već se radi o ljubavi za naš narod i našu zemlju – kazao je Nikolić te dodao kako su prije potpisivanja sporazuma s Albancima u Bruxellesu dvojili o tome hoće li biti u stalnom sukobu s njima ili riješiti to pitanje.

– Nismo imali mnogo moći u našim rukama. Imali smo dobre argumente i pravdu na našoj strani, ali međunarodni mediji vrlo otvoreno podržavaju Albance – rekao je Nikolić te dodao da su Srbe godinama prisiljavali da napuštaju Kosovo i da se to nastavilo, jednog dana više ne bi bilo Srba na Kosovu.

"Tko je kriv za zločin u Hrvatskoj?"

Dotaknuo se i teme Haškog suda te je kazao da je Srbima izrečeno više od 1.150 godina zatvora, dok su "oni koji su počinili zločine nad Srbima osuđeni na ukupno 50 godina". Opet je kazao da je više od 300 tisuća Srba "gonjeno i prisiljeno" da napuste Hrvatsku i još uvijek im nije dopušteno da se vrate, a Hrvatska sada ulazi u EU.

– Netko mora biti kriv. Tko je kriv? Nemoguće je da se tako veliki zločin dogodio i da nitko nije kriv – kazao je Nikolić.

>>Nikolić u Ramallahu: Srbija i Palestina imaju sličnu sudbinu

>>Vučić potvrdio da će Nikolić doći na proslavu ulaska Hrvatske u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije