Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi čelnik srbije

Nikolić na inauguraciji: Europski put Srbije je put budućnosti

Tomislav Nikolić (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/4
11.06.2012.
u 22:04

Nikolić je rekao da neće dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz prošlosti ugroze zajedničku budućnost regije

– Gradit ću prijateljstva po svijetu jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje. Europski put Srbije je put budućnosti, put ekonomskog prosperiteta i pomoći ću Srbiji da taj put nastavi – kazao je danas tijekom svog inauguracijskog govora predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, piše Blic.

Naglasio je da, kada je u pitanju politika prema regiji, neće dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz prošlosti ugroze zajedničku budućnost te da smatra da sve razlike i problemu trebaju biti rješavani mirnim i demokratskim sredstvima, prije svega dijalogom.

– Pred nama su teška vremena u kojima ćemo većom odgovornošću, marljivošču i jasnim planom pokazati da Srbija ima rješenje, potencijala i da hoće i može ići naprijed – rekao je Nikolić. Njegova inauguracija počela je danas u 18 sati, a među uzvanicima su veleposlanici Velike Britanije, Rusije i Njemačke, srpski premijer Mirko Cvetković te čelnik Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović. Došao je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ondje je i europski povjerenik za proširenje Štefan Füle.

– Europska unija će vas podržavati i bit će vaš najveći saveznik. Stajat ćemo rame uz rame s vama i građanima Srbije – rekao je Füle.

Komentara 38

TO
Toni50
22:21 11.06.2012.

Mulj mulj mulj i laži laži pa onda ipak svjesni da se vidi zna čuje nemože više jače lagati pa se i istinca napiše ... Nikolić na inauguraciji: Europski put Srbije je put budućnosti ...

SC
SCANDALMAN
22:38 11.06.2012.

hihhhihihihihihihhihii ceo svet ih mora da razume, ali nitko ne želio niti doći

FI
fiberglas
08:34 12.06.2012.

Daa, daa...´´evropski put´´,da... samo obilazno, bashkim, preko free Kosove Republjik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije