Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Udboustaše'
Povratak na članak

Nikada nisu do kraja razjašnjene tajne veze ustaške emigracije i Udbe

Zašto je i kako ovaj tajanstveni katolički svećenik postao prototip fenomena "udboustaša", piše Boris Rašeta

Komentari 54

DO
domoljubxy
11:57 27.07.2014.

Nemžeš vjerovati koliko je izdajnika bilo protiv Hrvatske i Hrvata.Izdajnici ima ih i nažalostz i danas u politici

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
12:27 27.07.2014.

.."Krunoslav Draganović otišao je u Rim 1943. godine, u tajnu misiju približavanja NDH Englezima i Amerikancima".. .................... I Englezi su ga lijepo uzeli pod svoje i to je to ...Znaju to oni i te kako. Pitajte gospodu Pusić !?

VL
DU
Deleted user
12:58 27.07.2014.

Koja vlada do sada nije uništavala Hrvatsku?

VL
BO
bongo
13:34 27.07.2014.

pametnom dosta da procita prezime Raseta

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:40 27.07.2014.

Ma po meni je Stjepan Mesić prototip udbo-ustaše. Pogledajte samo što je činio neposredno prije rata, pa onda pogledajte nmjegovo ponašanje na početku rata a posebno govor u Australiji dok je trpao čekove u unutrašnji džep sakoa, a onda nakon toga opet pogledajte njegovo ponašanje nakon izlaska iz HDZ-a a pogotovo otkad je postao predsjednik pa na dalje. Malo udbaški pa malo ustaški, pa opet malo udbaški i tako. Ima tu još kandidata iz naše recentne povijesti, recimo Dobroslav Paraga koji je glumio ustašu dok je radio za KOS a ni Ivan Zvonimir Čičak nije daleko od toga. Po meni to je najgori soj ljudi.

VL
DU
Deleted user
14:01 27.07.2014.

Treba pogledati tko je autor ovog članka pa sve uzeti s popriličnom količinom sumnje u točnost napisanog. Boris Rašeta je nekadašnji jurišnik propalog Ferala i nećak generala JNA Andrije Rašete.

VL
GR
grabice
14:05 27.07.2014.

Kako bi egzistirali udbasi da nema ustasa.Ili o cemu bi pisale ustase da nema udbasa.Koje vrzino kolo simbioza i tako 70 godin.A u meduvremenu nema love para novaca.

VL
MC
mica caca
13:08 27.07.2014.

pf: kako da ne sve Tuđmanovci, zato što sve ove godine Hrvatsku vode drugovi Saveza komunista koji nikad nisu niti željeli samostalnost Hrvatske. Treba donijeti hitno Zakon (dokl nije kasno), otvoriti dokumentaciju Komiteta Saveza komunista, kao i dokumentaciju iz ureda Cvitana (Bajića), odnosno DORH, pa bi bilo malo mjesta na Golom otoku za sve one što su svjesno uništavali Hrvatsku u Jugoslaviji, a onda nastavili pod krinkom hrvatstva u Hrvatskoj (očevi i sinovi), Ne boj se doći će i to vrijeme, ako Bog da.

VL
DU
Deleted user
12:59 27.07.2014.

Sve povjesničari...kada se piše o ustašama partizanima četnicima...svi sve znaju...imaš dojam da im je to jedina preokupacija u životu...zato nam i je ovako kako je

VL
MC
mica caca
12:55 27.07.2014.

Po ovim što se javljaju istra,pf,harmonikaš itd.) ispada da su srbi,englezi, amerikanci, tako čisti u svojoj povijesti prema drugim narodima kao da ih vodi sam vrag, što i jest istina. Hrvatski narod nikad nije ušao u tuđu zemlji i otimao,samoo je branio svoju zemlju i svoj narod. Nitko ne spominje zašto je stvoreno ustaštvo. Nitko ne spominje od 1918. godine da nas je velika srbija pod vodstvom velikog kralja i patronatom engleske ugnjetavala u svakom smislu. ispada da su popovi pravoslavne vjere najčestitija stvorenja na kugli zemaljskoj. Svima skupa smeta naša vjera u Boga, moj svečenik nikad nije reako mrzi, ubij, protjeraj svog susjeda bilo koje vjere. Čitav život s oltara bi govorili: pođite susjetu i čestitajte njegov blagdan. Očito se približava dan kad će Bog učiniti ono što treba. Moja vjera se proganja danas više nego u vrijeme komunizma. Da bi skrenuli pozornost s onima koji su bili u Jugoslaviji, a i danas politički moćnici, da bi se zaboravila njihova zlodjela nad mojim narodom, sada nam hoće nabiti krivnju i ocrniti našu vjeru i svečenstvo. Daleko od toga da nije bilo među svečenstvom izdajica (kao i danas, Boga i naroda), ali kad već pišete o njima, dajte pokažite popove koji su blagoslivljali četničke horde koje su napale moju zemlju. Dajte i udbaše imenom i prezimenom (žive i mrtve) koji su sve radili i rade da se zatre sve što je hrvatsko. Kome to smeta Hrvatska. Očito da smo izabrani Božji narod, jer sotona nas već dugo godina napada svim oružjem, ali uzalud, Bog je s nama kao i svih ovih stoljeća.

VL
GR
grabice
13:58 27.07.2014.

Jedino dobro u ovim clancima je naziv..udboustase.. Tako vam je i danas

VL
Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
13:21 27.07.2014.

strava od svećenika

VL
Avatar think pink
think pink
14:18 27.07.2014.

tko o čemu - večernji o ustašama i partizanima... bilo bi dobro da netko u redakciju donese novi kalendar... dosadili ste već i bogu i ljudima...

VL
DE
debelisef
18:45 27.07.2014.

kontroverzna osoba, taj Draganovic. A za UDBU je radil garant. Umrl je u Sarajevu 1983. na slobodi, a prosvercal je tolike ustase i naciste za Argentinu. A jok, taj je i Jugoslaviji nekaj dal za zivu tintaru...

VL
LU
lukabulic
13:44 27.07.2014.

peta kolona još jaše -

VL
LU
lukabulic
13:49 27.07.2014.

pf- pričekaj malo ponovno se puni sad titinih partizana dicom ili čak i očevima te dice- sačekajmo --

VL
DR
dragica949
13:59 27.07.2014.

Ne znam kome su ustaše i partizana danas više zanimljivi,osim povjesničarima.Rašeta,da li je stvarno takva sezona kiselih krastavaca u VL.da su najsenzacionalnije teme one o događajima od prije 70 godina,ili je to namjerno i dirigirano rasplamsavanje vatre najnižih ljudskih osječaja.a. Nacionalizam,za razliku od nacionalnog,pojavljuje se uvjek u dubokim krizama jedne zemlje,s ciljem da se kriza zamagli, a krivnja za loše gospodarstvo i loš život građana svali na nekog drugog /Rome,Židove,Srbe,kler/.

VL
JM
jezero-matica
14:56 27.07.2014.

Njihovi sljedbenici:Partijsko Udbasko Spijunske Strukture I danas vladaju Hrvatskom!

VL
BA
bandido
17:28 27.07.2014.

ajde fala bogu opet malo o ustasama I partizanima... pismeni dio pucanstva zna da od ekonomije nece bit nist dok se zove gospodarstvo pa eto malo zabave za one druge...jer nije dovoljno datihrvatskom domoljubu I dragovoljcu laznu I masnu peMziju,, treba njemu I malo dusevne hrane da izbjegne depresiju, no?

VL
DU
Deleted user
21:22 27.07.2014.

Bilo mi je dovoljno da pogledam tko je autor teksta, nema potrebe čitati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.