Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Šaško
Povratak na članak

'Nije dovoljno nekoliko puta spomenuti glasno Hrvatsku da bi Hrvatska od toga mogla živjeti'

Pomoćni biskup mons. Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje za Domovinu u crkvi sv. Marka

Komentari 38

Avatar Jutro
Jutro
15:42 08.10.2015.

Evo sjajne propovijedi i govora! Sve je rečeno i badava nova skretanja lijevice u desno koju su američke agencije - koje usput budi rečeno plaćamo masno mi, građani - pod sve ili ništa iscenirale, a ovi pak bespogovorno slušaju sve samo kako bi zadržali udobne fotelje i plaće dok narod pati. Istina je suprotna - što su napravili u 4 godine? Zar doista misle da smo tako kratke pameti i da će 200 kuna Božićnice to promijeniti? Nakon osiguravanja fotelje opet sve po starom, a za nas još lošije stanje. Tko to ne vidi stvarno bi trebao bolje razmisliti.

VL
RA
rakikaki
16:18 08.10.2015.

Komunisti i liberalni zlikovci bi najradije premjestili crkvu i svećenstvo na Mars. Samo tako biskupe, vi ste sastavni dio hrvatskog naroda i imate pravo reći svoje mišljenje.

VL
BA
barbaizamerike
15:42 08.10.2015.

bravo biskupe

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
20:02 08.10.2015.

premijer je bio na proslavi u Saboru. nije mu se baš dalo doći na misu za Domovinu i poslušati propovijed. ali zato proziva Orbana da za njega ne brani kršćanstvo. koji licemjer.

VL
ZE
zelina
15:32 08.10.2015.

Leko je vjerojatno imao slušalice na ušima i slušao glazbu kad je Biskup držao propovijed.

VL
DE
demokršćanin
17:29 08.10.2015.

Iz svega proizlazi da je davno prije trebala biti provedena lustracija.Bravo biskupe.Ovako treba govoriti svaki dan .I sami prisutni na kukuriku skupu bili su iznenađeni kada im se šef počeo busati u prsa i izvikivati Hrvatska,Hrvatska.Kako se može vjerovati onimaima koji su se probudili iz ideološkog sna i odjednom se žele prikazati domoljubima.

VL
NI
nibunika
22:12 08.10.2015.

Koji lik? Za njega glavni krivac za današnju situaciju je komunistička ideologija, a niti jednom riječju nije spomenuo kriminal, lopovluk, pljačku i rasprodaju hrvatske imovine, te masovno uništavanje tvornica i drugih gospodarskih objekata (a time i radnih mjesta), posebno krozz pretvorbu i privatizaciju. Komunistički sustav smo napustili prije 25 godina, a i komunističku ideologiju, koja njemu vjerojatno koristi samo za predizborne svrhe i predizbornu promidžbu. Mislim da bi mu najviše trebala smetati ateizacija hrvatskog društva, a što je već višegodišnji trend i u najrazvijenijim državama EU, ali on taj problem nije direktno spomenuo (da li namjerno, ili slučajno), već ga pokušava spriječiti etiketiranjem i plašenjem komunističkom ideologijom.

VL
CI
cinbenik
18:51 08.10.2015.

Netreba se ljutiti na medije,pa crkva je najveci mediji.Nije bilo svete mise ,a dabiskupi i svestenstvo nije prozivalo kukurikovce.Zasto sveti oce,toliko lobirate za HDZe i pored toga sto su se pokazali kao zlo zla u zlu.Rastjerali su Hrvate Bosne a posebno Posavine,za bogacenje i dominaciju Hercegovine,ni to crkva nije spoznala kao zli zka u zlu.

VL
DU
Deleted user
16:12 08.10.2015.

koga ovaj proziva? ... sebe i svoje kolege? ... koji žive u luksuzu, a što rade? ... mrmljaju molitve i baljezgaju za propovijedaonicom ... pih radnika ...

VL
OZ
ozzy52
23:12 08.10.2015.

Problem je u tome što su komunisti imali istu ideologiju kao i crkva : PUSTE TLAPNJE.Ideološki gledajući, komunizam je društvo gdje radiš koliko hoćeš i dobiš koliko hoćeš.Gdje toga ima??? SAMO U RAJU. Marx, Lenjin i cijela ekipa su bili bogovi ili sveci.ZNAČI ISTI DREK KAO KOD CRKVE samo drugo pakiranje.Samo što iza crkve stoji 2000 godina civilizacije, a iza komunističke ideologije oko 170 godina. Normalno da su jedni drugima krali kruh tj. smetali. Fala nebesima, komunizam tj. socijalizam se sam od sebe urušio,jer nije poštivao osnove ekonomije. Možda je ostao u nečijim glavama,ali to je njihov problem.Veći problem je da se od onda crkva kao najveća institucija u hrvata povampirila.Kao kad pustiš psa čuvara na ulicu.On se izbezumi.Jedini su skoro u cijelosti dobili povrat imovine ili obeštećenje,dobivaju državne dotacije,ne plaćaju porez na komercijalne djelatnosti (iznajmljivanje nekretnina itd.). Bavila se i nekim nelegalnim poslovima o kojim nebih u javnost.Zato sam neke '96 prestao ići u crkvu.Još više mi je prekipjelo, kad sam primjetio oko sebe. neka teška moralna smeća od ljudi, koji će poslije mise mrtvo hladno otići na ispovijed,dobiti apsolutni oprost grijeha za svoje svinjarije, izmoliti 3-5 očenašeka i ubaciti nešto sitniša u crkvenu 'kasicu prasicu' tj. škrabicu, izaći iz crkve i opet raditi iste ili još gore svinjarije.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:03 09.10.2015.

Lustracija je provedena na Bleiburgu i tzv kriznom putu. Neke su partizani lustrirali a drugi su se sami po Argentini i okolici. Druge lustracije ne trebamo.

VL
JE
Jednakost
16:18 08.10.2015.

Mracniji i nazadniji vise nego ikad. Bas kad sam pomislio da su poceli voljeti covjeka, oni se vratili u crnilo. Interesantno je kako paze da zaobidju stvarne probleme Hrvatske, a to su nekonkurentnost, kriminal, prvosudje, sirovi nacionalizam, sovinizam, fasizam, netrpeljivost, lazljivost, sebicnost, pokvarenost, populizam, memogucnost samokontrole strasti, sektasenje,.... Drustvo se raspada zbog vas i slicnih vama, koji mrzite Hrvatsku i svaku pomisao na demokraciju i civilizaciju.

VL
DU
Deleted user
17:35 08.10.2015.

Hrvatska je sekularna drzava. Nezavisnost drzave nema veze sa institucijom Crkve. Crkva je izmisljotina Rimskog carstva kako bi se raja drzala pod kontrolom i nema veze sa Isusovim poslanjem.

VL
TO
Tomislav
15:47 08.10.2015.

Jel on to prica protiv Franje Tudjmana?

VL
CI
cinbenik
18:46 08.10.2015.

U osvijescenim drustvu,obicni ljudi imaju vecu slobodu.Crkva je sa emigracijim proizvela HDZe i danas ga uzdrzaje.Sutjela je kada se samoubilo oko 4000 branitelja zbog HDZe domoljublja i MKMPiske politikom,pa zasto bi Glogoski imao prednost nad poginulim Glavasevicem u Vukovaru.Crkva i HDZe su prisvojili i proizveli lazno domoljublje,pokazalo zlo zla.

VL
OZ
ozzy52
19:48 08.10.2015.

Jadne li zemlje, gdje političari popuju,a popovi političare.

VL
MI
miskec56
15:37 08.10.2015.

šta ti biskupe predlažeš? možda da se pljačka i krade kao hdz-e dok je bio na vlasti.

VL
PE
pero6690
20:57 08.10.2015.

Hvala bogu da kaptol govori direktno i bez licemerja. G Sasko hvala

VL
AT
Atlantis1
16:59 08.10.2015.

Lijepo biskup kaze, komunisti jako nastetili Hrvatskoj, nisu bas pozitivni likovi. Ali, eto u svijetu se suska i o nekakovim drugim negativcima iz hrvatske povijesti. Prica se o nekakovim ustasama, Jadovnima, Jasenovcima, ali kad to pruzviseni nije spomenuo, to sigurno nije istina. Odmah mi je lakse, bilo be gadno da su oni stvarno postojali, bila bi to velika sramota za Hrvatsku da su ti ustase stvarno postojali, a sigurno nisu, kad ih se preuzviceni ne sjeca.

VL
DR
drznedaj
16:32 08.10.2015.

Najcasniji medju njima zatrazit razgovor ? Klemm i Glogoski su casni ? Uf

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.