Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže ostavku

Nezaposleni: Povećanje plaća direktorima bahato i bešćutno

'15.09.2012., Zagreb - Ministar rada Mirando Mrsic dolazi na zadnji sastanak radi provodjenja postupka mirenja Pregovarackog odbora Vlade Republike Hrvatske i cetiriju sindikata javnih sluzbi.  Photo:
Foto: Marko Prpić/Pixsell
06.01.2013.
u 14:20

Oni koji su neproduktivni, ali očito podobni, bivaju nagrađeni, umjesto onih koji stvaranjem novih vrijednosti hrane i uzdržavaju sloj birokrata pa i ove nagrađene – navode u pozivu na ostavku

Sindikati nezaposlenih Hrvatske i Koalicija 'Svi zajedno' zatražili su ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog, kako kažu, 'bešćutne i bahate odluke o povećanju broja državnih dužnosnika i istodobnom povećanju plaća i do 20 posto onima koji su naglo preopterećeni poslom', prenose 24 sata.

– Oni koji su neproduktivni, ali očito podobni, bivaju nagrađeni, umjesto onih koji stvaranjem novih vrijednosti hrane i uzdržavaju sloj birokrata pa i ove nagrađene – navode u pozivu na ostavku i dodaju kako su državni službenici i radnici u javnom sektoru "višestruko preplaćena kasta koja svojim visokim plaćama napumpava prosjek plaća u državi".

>>Ravnateljima zavoda 20% veće plaće: Šefu HZZO-a 16.000 kn

Komentara 51

Avatar CrimsonKing³
CrimsonKing³
16:42 06.01.2013.

Drpoje, pa otprilike toliko i ja negdje placam. I ne bunim se mnogo zbog sebe; ali ideja da placam ovakove kao sto si ti i Porezni Obveznik koji ste na drzavnu sisu zalepljeni, bila bi mi veoma neprivlacna, shvatas? Mislim da je i prosecnome Horvatu isto tako.

Avatar CrimsonKing³
CrimsonKing³
16:55 06.01.2013.

Kladim se da su Drpoje i Porezni Obveznik iz Zagreba, ili mozda okolice, hmm? : )

Avatar CrimsonKing³
CrimsonKing³
15:54 06.01.2013.

Nema otpustanja, retardirani. Sistem je takav da se on amo povecati moze. I nije problem u placanju tijeh radnika uopste. Oni se komotno i u svakome trenutku mogu da plate stampanjem para centralne banke. Problem kontrola koju takovim sistemom (tzv. regulatornom demokracijom) se uspostavlja na ostatak stanovnistava; kao i na onima zaposlenima u takovom sistemu, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije