Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije dobio naknadu

Nezaposleni muškarac Ahmadinejada gađao cipelom

'EDITORS\' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to report, film or take pictures in Tehran.   Iran\'s President Mahmoud Ahmadinejad speaks during
'CAREN FIROUZ'
13.12.2011.
u 11:49

Iranskog predsjednika napao je nedavno otpušteni Rashid S. koji je zbog sličnog napada već bio u zatvoru.

I iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad postao je meta na Srednjem istoku popularnog običaja – bacanja cipela u znak prosvjeda. Napadač je nedavno otpušteni 45-godišnji Rashid S., nezadovoljan što nije primio naknadu za nezaposlene.

Incident se dogodio u provinciji Mazandaran na sjeveru zemlje dok je Ahmadinedžad držao govor o problemu nezaposlenosti. Muškarac se probio do prvih redova i bacio komad obuće, no predsjednik se spretno izmaknuo pa je cipela pogodila tek transparent iza njega.

Rashida, stanovnika grada Sarija, odmah su savladali policajci, a zanimljivo je da je on već bio u zatvoru zbog bacanja jaja i rajčica na Ahmadinejadova prethodnika Muhameda Katamija.

Bacanje cipela inače je u arapskom svijetu znak izrazitog nepoštovanja. Slavne su mete takvih napada i bivši američki predsjednik George W. Bush, kojega je 2008. godine u Bagdadu pogodio irački novinar, te pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari koji je napadnut 2010. godine tijekom konferencije u Birminghamu.

Komentara 2

DE
DERAN
15:00 13.12.2011.

nadasve ...veoma hrabro

PA
Pasdaran
15:55 13.12.2011.

Otkad je Iran dijelom - arapskog svijeta?! Novinari novinari, ni dva razreda osnovne nemate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije