Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRANSKA KRIZA

Netanyahu nije uspio: Obama mu odbio dati projektile

'Israel\'s Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) meets India\'s Foreign Minster Somanahalli Mallaiah Krishna in Jerusalem January 10, 2012. REUTERS/Yin Dongxun/Pool (JERUSALEM - Tags: POLITICS)'
'POOL'
09.03.2012.
u 19:45

Amerika je odbila Izraelu ustupiti i zrakoplove cisterne bez kojih letovi do udaljenih ciljeva u Iranu ne bi bili mogući.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu iz Washingtona se vratio bez podrške za izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja. Tamošnji analitičari procjenjuju da je američki predsjednik Barack Obama ipak postigao to da Netanyahua prisili da pričeka i dade šansu sankcijama.

No, nagađa se da je jedan od faktora zbog kojeg je Netanyahu promijenio mišljenje i to što su Sjedinjene Države odbile Izraelu ustupiti zrakoplove cisterne bez kojih letovi od udaljenih ciljeva u Iranu ne bi bili mogući. Obama je također odbio Izraelu isporučiti dodatne količine projektila koji mogu uništavati bunkere i objekte pod zemljom.

Neki komentatori i bivši obavještajni dužnosnici procijenili su da Izrael trenutačno nije sposoban samostalno izvesti vojnu operaciju iz zraka, već da mu za to treba značajna američka pomoć.

Istraživanja javnog mišljenja u Izraelu pokazuju da je javnost protiv izraelskog ratnog pohoda na Iran. Izraelci također smatraju da njihova zemlja nema kapaciteta za takav napad te da je pogibija 500 civila u Izraelu u osvetničkom napadu iz Irana potpuno neprihvatljiva.

Komentara 10

SI
sinaj
20:19 09.03.2012.

Boli Benjamina briga što je Izraelcima to neprihvatljivo, on će skloniti sebe i svoju obitelj.

OB
-obrisani-
21:18 09.03.2012.

žao mi Palestinaca, zatočenih u najvećim logorima na svijetu - oni će stradati u protunapadu, ni krivi, ni dužni....

OB
-obrisani-
12:45 10.03.2012.

Netanyahu nije uspio: Obama mu odbio dati projektile ...... A pojamiti ili prodati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije