Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krive obamu
Povratak na članak

Neprimijećena ruska podmornica plovila Meksičkim zaljevom

Ruska podmornica klase Akula naoružana je torpedima s nuklearnim bojevim glavama, protupodmorničkim raketama te nuklearnim raketama dugog dometa koje mogu pogoditi metu i na 3000 kilometara udaljenosti

Komentari 100

DU
Deleted user
12:26 16.08.2012.

Ovo je neka medijska manipulacija jer je nevjerojatno da bi ruska podmornica bila u blizini američke podmorničke baze - kao da se netko neopažen nađe kraj šesnaesterca elitne nogometne momčadi. Pitanje je samo koliko sustava zaštite od uljeza je aktivirala jer osim klasike (hidrofoni) postoji čak i detekcija magn. anomalija koje uzrokuje golem trup podmornice iz satelita, a ako i to nije dosta - onda sateliti bilježe devijaciju površine oceana dok plovi N podmornica ispod. Ukratko, netko smanjio vojni proračun i zauzvat plasirana takva vijest o uljezu u američkim terit. vodama. Ma nema šanse jer SAD premrežila mrežom hidrofona svjetske oceane, a zamislite kako je štićeno njihovo "dvorište".

VL
OB
-obrisani-
12:28 16.08.2012.

To su te ruske podmornice,koje su noćna mora za NATO jer ih ne mogu identificirati.Mogu biti bilo gdje pa i pod ledom na Antartiku ili Artiku mjesecima i kad zatreba.Imaju specijalnu opremu za bušenje leda,izrone,ispale rakete i urone nazad.

VL
OB
-obrisani-
12:31 16.08.2012.

16.08.2012. u 12:26h mikrogrizzly je napisao/la: Ovo je neka medijska manipulacija jer je nevjerojatno da bi ruska podmornica bila u blizini američke podmorničke baze - kao da se netko neopažen nađe kraj šesnaesterca elitne nogometne momčadi ++++++++++++++++ Ti si u krivu.Te su podmornice superiorne američkim i bilo kojim zapadnim. I nije im to prvi puta.Prije nekoliko mjeseci je jedna neopaženo prošla Gibraltarom,na zaprepaštenje Britanaca ,kojima nikako nije bilo jasno otkud se pojavila u Sredozemlju !

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:34 16.08.2012.

Je, je mikrogrizli......a bajke za djecu su na drugom katu... Inače ovo je stariji tip podmornice koja je prošla modernizaciju, nedavno je podmornica klase Borej uplovila u sredozemlje kroz Giblartar, na kojemu navodno i UK ima takvu opremu da detektiraa i omanje ribe kada prođu kamo li podmornicu....no ova je ušla izronila u blizini američkog broda (rekla "vidim teee) i vratila se natrag u dubine oceana, potpuno neprimjetno kako je i došla....dok su ameri radili na nosačima, rusi su ulagali u daleko opasnije ubojice, već dugo su najača podmorska sila svijeta, ovaj potez je samo prikaz moćne arogancije....pljuska SAD-u

VL
AA
aabbcc
12:36 16.08.2012.

. Rusi naucili engleski pa sateliti mislili da je americko plovilo ispod vode.

VL
OB
-obrisani-
12:39 16.08.2012.

Ruske podmornice zadnji put su se SAD-u približile 2009. godine kada su se ploveći Atlantikom dvije nuklearno-balističke jurišne podmornice približile na 300-tinjak kilometara od američke obale. Sjećam se ove situacije.Cijeli Pentagon se panično dignuo na noge,kad su ove dvije podmornicee onako turistički izronile da malo pokažu mišiće.

VL
DU
Deleted user
12:39 16.08.2012.

Već je JRM imala hidrofonske mreže (jedna postavljena uzduž 500 m širokih Splitskih vrata) i protupodmorničke helikoptere Kamov. A zamislite kako su osigurana Gibraltarska vrata ili zone kraj američkih podmorničkih baza. I uopće ne razmatram da li su jedne ili druge podmornice bolje nego postoje sustavi obavještavanja preko hidrofona, preko magnetskih anomalija Zemlje (via sateliti) i preko devijacija površine oceana dok trup klizi ispod - i još sigurno nekoliko dodatnih koji su top secret, osim ovih već znanih. I sada zamislite koja je vjerojatnost da se preko 100 m dugačak trup ruske podmornice prošverca američkom satelitu koji bilježi devijacije magn. polja. A što oni glume iznenađenja - e i to je dio medijskog nastupa jer ako se približi podmornica fol neopažena, dobiju više novaca od političara...

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:39 16.08.2012.

Ne treba ni pominjati da je Borej klasa naoružana torpedom škval II, zbog njega je potonuo kursk u nesreći prilikom pokusa, i razlog zašto Rusija nije prihvatila inozemnu pomoć u spašavanju, navodno ide brzinom do 2 maha ISPOD vode?! Jednomom naciljani brod nema nikakvu mogućnost izbjegavanja manevrom, ono što je sigurno je da škval I ide preko 350km/h što je opet višestruko brže od najbržeg nato torpeda (80km/h)

VL
FI
Fisherman
12:41 16.08.2012.

Rokko te Akule su Ruske napadne podmornice davno zastarile. Toliko da ih i rusi mjenjaju novim i nevidim ni jedan nacin koji bi se takva podmornica prisuljala pored svih silnih aktivnih i pasivnih sonera a da nespominjem fregate koje uvjek u nepoznatom broju patroliraju Meksickim zaljevom a naoruzane su i osposobljene bas za borbu protiv podmornica. Ipak mislim da je to predizborni trik protiv Obame koji uzastopce smanjuje vojni proracun i 480 miljardi dolara nekim privatnicima i korporacijama izbija iz dzepa.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:43 16.08.2012.

16.08.2012. u 12:39h mikrogrizzly je napisao/la: Već je JRM imala hidrofonske mreže... ::::::::::::::::.. Hidrofonska mreža je toliko star sustav da ga bilo koji iole ozbilniji proizvođač podmornica bez problema zaobilazi..... Kakav sustav rusi koriste, ja ne znam no znam da su NATO, zapovjednici u više navrata priznali da ne mogu detektirati podmornicu do trenutka kada prelazi u fazu napada.....no tada je uglavnom.....kasno

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:45 16.08.2012.

16.08.2012. u 12:41h Fisherman je napisao/la: :::::::::::::::::: Sve operativne Akule su prošle sustav modernizacije.... A ono što je iznimno neobično za CCCP je to da su Akule po komforu koji su pružale posadi bile desetljećima ispred američkih čak u onoo vrijeme, sve u svrhu dugog ostanka prikrivenima...tako su između ostalog pored teretane, fitnesa, imali čak bazen na podmornici

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:57 16.08.2012.

u čemu je problem? to što rusi rade isto što i amerikanci? ameirkanci su cijelu jednu flotu ratnih b rodova i podmornica poslali u Hormoz, u zaljev, da irance uznemiravaju svojom pojavom. neka malo amerikanci na svojo koži osjete kako je to kad ti se strana vojna sila u tvojem plićaku brčka. ali se navikavaju. ruzsi i dalje svoje bombardere vozikaju uz istočku obalu sad-a, pa se više nit ne piše o opasnosti iz zraka.. sad ih malo plaše s mora.. a zamislite da rusi imaju vojnu bazu na sjeveru kube! ameri bi se usrali od straha. a zašto..jer su svjesni svojih slabosti, oni mogu samo sa slabijim protivnicima na kraj, malo jačima ne mogu ništa.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:04 16.08.2012.

Ovi iz VL su bar mogli naći sliku Typhoon podmornice (po NATO nazivu) ovo gore to sigurno nije

VL
OB
-obrisani-
13:10 16.08.2012.

nas i rusa 300 miliona......a bez rusa pola kamiona.....ojhaaaa

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:12 16.08.2012.

Ima tu još "grešaka" dajte se potrudite barem Typhoon nije "tajna" odnosno poznato je dosta činjenica o toj strateškoj podmornici, tako stoji da je naoružana sa 20 RSM-52 Interkontinentalnih balističkih projektila, raspon ciljeva je do 8300km s točnošću od 500m

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
13:17 16.08.2012.

Postovana redakcijo VL ima mnogo vijesti sirom svijeta koje su stvarno vijesti Trebate se malo potruditi, mislim da ce isto biti interesantne za citaoce. Ova vijest je prenesena od RT a RT je prenio od : An arch-conservative US website dakle neke konzervativne americke web stranice...i tako se razvila prica a tko je javio ovoj konzervativnoj web stranici mozda neki McCain koji ima novaca u dionicama neke americke tvornice oruzja ...pa misli covjek nije zgorega malo nahuskati narod na strah i povecati vojne narudzbe Pentagona... ... i ako je podmornica bila u medjunarodnim vodama, ona je znala tocno koliko blizu moze doci a da ne izazove diplomatski skandal...a ako je i bila tko kaze da americka mornarica nije znala za podmornicu?

VL
PI
pinochet
13:22 16.08.2012.

o čemu vi to komentirate?? j*bali vas rusi i njihove podmornice. njihova je glavna briga kako proizvesti dovoljno krumpira i prehraniti narod. idite u rusiju pa pogledajte tu njihovu snagu, nisu se pomakli ni jota od 1917 godine.

VL
MA
mališa
13:22 16.08.2012.

Putin ugrožava američke interese u Siriji? Pa valjda je obrnuto. Sirija je blizak saveznik sa Rusijom što znači da Amerika ugrožava ruske interese u Siriji.

VL
OB
-obrisani-
13:26 16.08.2012.

pinochet nece bas da bude tako....ne mere bit ono sto bi ti hteo isuvise gledas americke filmove....brus vilis spasava planetu a rus je pijan i lud...

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:16 16.08.2012.

Rusi su u banani,....a to Putin pokusava zamagliti.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.