Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni problemi

Nelson Mandela ponovno u bolnici zbog plućne infekcije

Nelson Mandela portal (1)
Press Association/PIXSELL
28.03.2013.
u 08:17

Mandela (94) u prosincu je proveo 18 dana u bolnici gdje je bio liječen od upale pluća i žučnih kamenaca. Nakon što je pušten, liječnici su upozorili da se nije potpuno oporavio

Predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela ponovno je završio u bolnici zbog plućne infekcije, javlja Sky News.

Jacob Zuma, predsjednik Južne Afrike, potvrdio je da je 94-godišnji Mandela primljen u bolnicu nešto prije ponoći u srijedu navečer. – Apeliramo na ljude iz Južne Afrike i svijeta da se mole za našeg dragog Madibu i njegovu obitelj te da ih drže u svojim mislima – rekao je Zuma.

– Imamo puno povjerenje u liječnički tim i znamo da će učiniti sve što je moguće da bi osigurali oporavak – dodao je.

Mandela je u prosincu proveo 18 dana u bolnici gdje je bio liječen od upale pluća i žučnih kamenaca. Pušten je 27. prosinca, a liječnici su tada upozorili da se ''još uvijek nije potpuno oporavio'' te se nastavio liječiti u svom domu u Johannesburgu. Liječenje je uključivalo i primanje dodatnog kisika. Mandela ima problema s plućima otkad se zarazio tuberkulozom tijekom boravka u zatvoru pod režimom apartheida.

>> Južnoafrička Republika: Nelson Mandela završio u bolnici

>> Supruga: Mandeli blijedi sjaj u očima, teško je to gledati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije