Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo
Povratak na članak

Udruga Franak ministru Lalovcu: Protiv smo rješenja koja idu na teret poreznih obveznika

"Očekujemo da MFIN reagira na tvrdnje ekonomske struke da su banke kćeri i banke majke zarađivale nezakonite ekstra profite na tečajnim razlikama"

Komentari 27

KE
kenedy
23:33 30.01.2015.

Bohacek je likom i djelom utjelovljenje samoga sotone...

VL
CR
crocro
08:42 31.01.2015.

Udrugo Franak. Bacili su vam kost da se glođete i razjedinite, da se razbijete u frakcije neistomišljenika i ako se to dogodi vi ste predmet manipulacije i samo jedan objekt u rješavanju problema "zakonitog lihvarenja" a nećete biti subjekt na kojem moraju ozbiljno računati. Kako će vas razbiti? Podijelili su rješenje problema po kategorijama a time su podijelili i vaše stavove. I ako se tako riješi slučaj "Franak", problem će ostati i dalje, a taj problem je nezakonita valuta u Hrvatskoj a to je FRANAK. Vaš uspjeh će biti potpun ako maknete FRANAK po kojem se obračunavaju rate kredita, jer franak je glavni problem, da nema franka ne bi bilo nikakvih pritužbi niti iz jedne kategorije dužnika. A zašto su nastale pritužbe, očaj i suicidi? Zato što dužnici npr. 7 godina otplaćuju kredit a glavnica im se vrtoglavo povećava. Vi će te imati uspjeh ako prisilite banke da franak konvertiraju u kunu ili u najgorem slučaju i to samo u kratkom prijelaznom razdoblju da se konvertira u euro i na kraju da se i taj euro u kratkom razdoblju konvertira u kunu. To se mora odnositi na sve dužnike a ne da ih raslojavaju jer svi ljudi pošteno otplaćuju svoje kredite, čak mu niti namjena nije važna, problem je "prijevara" i lihvarstvo, pa ne može se dogoditi da će tri generacije otplaćivati kredite svojih roditelja. Vi ne smijete popustiti i dužnicima banke moraju vratiti preplaćene iznose bez milosti, jer banke nemaju milosti prema dužnicima, pa vi ne smijete imati milosti niti prema bankama. Oni će vas raslojiti i posvađati, oni će naći rješenje kako njima odgovara a neće se riješiti glavni problem, franak. Ako on i dalje ostane, čak i oni koji bi sada mogli otplaćivati rate i oni dolaze na red nemogućnosti plaćanja samo zbog rizika franka. Franak je nezakonito sredstvo u Hrvatskoj i rizično i ako to pitanje ne riješite, vaša misija i postojanje je uzaludno. Želim vam puno uspjeha u radu i djelovanju u spašavanju na desetke tisuća prevarenih građana.

VL
MX
Mister X
23:50 30.01.2015.

. Angažirati nezavisne vanjske strane i domaće ekonomske stručnjake i istražitelja koji će istražiti tijek novca i sve okolnosti oko ovog problema; a naročito da se preispita tko je dozvolio ozakonio takve štetne ugovore i dopustio da godinama funkcioniraju odd strane RH. ??? Zašto nije osigurao dužnike klauzulom kojom se ograničava rast Franaka do jedne granice... nikakovoga problema nebi bilo Samo jedna jedina rečenica i broj ! Ja sumnjam predpostavljam zbog mita nisu to učinili što čine i poznaju bankari već preko 200 godina !!! Limit klazulu !

VL
CR
crocro
09:36 31.01.2015.

I na koncu, neka se uključi pravna država i istraži djelovanje gosp. Rohatinskog kako bi dao odgovore na pitanje kako to da banke na tečaju nisu ništa zaradile, dužnici propali, glavnica im se uvećala a novaca u razlici nema. Gdje je taj novac ako zarade nije bilo kako kaže gosp. Bohaček. Možda odgovore ima gosp. Rohatinski, u to vrijeme najbolje proglašeni guverner na svijetu. Drugo je pitanje zašto je on bio najbolji kada su dužnici najgore stradali. Čudne li koencidencije. Baš je postao najbolji u trenutku brodoloma dužnika. Kako? Zašto? To valja javnosti pojasniti. Možda je to uzročno-posljedično nepovezano. Ili....

VL
BA
barica56
13:58 31.01.2015.

slično je i sa promjenjivom kamatnom stopom na stambene kredite koja je smanjena a oni koji su imali nepromjenjivu iako višu kamatu od promjenjive idalje plačaju isto i nikoih ne hebe a i krediti u euru iako smo šatro uo u europi nisu na europskoj razini nego idu gore .Žalosno Europu spominjemo samo kad nešto manje plaćamo da bi mogli poskupit a razliku plaće niko neće uspoređivat

VL
CR
crocro
09:01 31.01.2015.

Problem je franak kao nezakonita valuta u plaćanju i obračunu rata kredita na tlu Republike Hrvatske. Zašto oni sada raslojavaju dužnike po kategorijama platežne moći? Da ih razjedine bacajući im kost da se glodaju, a dok se oni glodaju franak bi i dalje postojao. Kakve veze ima ako je netko kupio cijelu flotu zrakoplova od 10 komada ako je uredno digao kredit i solventan za plaćanje rata. Ali na temelju lihvarskih kredita, umjesto da otplati po pravdi Boga najviše 12-13 zrakoplova, mora otplatiti 20 ili više zrakoplova. Po mojem mišljenju potpuno je ireleventna namjena kredita, radi se o pravi dizanja kredita i uvjeti kreditiranja trebaju biti isti za sve korisnike. Ako je prevaren onaj koji su je kupio prvu garsonjeru, prevaren je i onaj koji si je kupio treći stan ili eskadrilu zrakoplova. Suština problema leži u franku i lihvarskim kamatama. Da te kamatne stope nisu lihvarske i da su u granicama svake normalne valute, sve rate kredita svih dužnika bile bi u okviru normalne i mogućnosti plaćanja i nitko danas ne bi imao nikakvih problema i svi bi uredno vraćali rate na zakonito dizanje kredita. Dužnici i to svi dužnici su predebelo preplatiti svoje rate i banke im trebaju vratiti povrat preplaćenog a franak neodgodivo konvertirati u kunu ili u najgorem slučaju euro i to samo privremeno ili kratkoročno dok se i on ne konvertira u kunu. Time bi poštovali državu Hrvatsku i jedno od njezinih obilježja suvereniteta i državnosti a to je valuta. Udruga franak imati će uspješnu misiju ako makne franak s Hrvatskog tržišta i ako banke dužnicima vrate preplaćeni iznos, jer kako i u koj državi na svijetu se može dogoditi da otplaćujete kredit 7 godina a zapravo vam se računa da niste ništa otplatiti jer vam se glavnica kredita umjesto smanjila ona se povećala. Toga nema niti u Afganistanu niti Zanzibaru. Ali u Hrvatskoj je sve moguće.

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:41 31.01.2015.

Ova Vlada nema ni snage, ni volje, ni znanja da se suprostavi bankama. Ovo sve što lupetaju po medijima je samo prazna priča - na kraju će sve obo prebaciti na teret državnog proračuna, tj. ostatka države. Ispasti će veliki dobročinitelji, a bankama neće uzeti ni lipe. To je gotova stvar.

VL
TO
tojčić
08:34 31.01.2015.

volio bih znati koliko je djelatnika koji rade u bankana podiglo kredit u švicarcima, vjerojatno nitko jer su ih glavni igrači upozorili.

VL
CR
crocro
09:28 31.01.2015.

Bohaček kaže da banke na tečaju nisu ništa zaradile. Dužnici sve izgubili, ostale im gaće na štapu. 7 godina otplaćuju kredit a zapravo je stanje kao da još nisu počeli niti otplaćivati kredit jer im se glavnica umjesto smanjila znatno povećala. I gdje je onda razlika i tko je zaradio, netko je morao zaraditi i to se mora objelodaniti. Ili gosp. Bohaček tvrdi da banke nisu zaradile samo kako bi se dužnici smilovali da im banke ne moraju vratiti preplaćene iznose. Jadni kukavci gubitnički. A bilance im pokazuju rast , napredak i veliku dobit. A on kuka da ništa nisu zadarili. Koji ciničko-obrambeni stav. Ali udruga Franak ne bi smjela imati milosti sve dok im ne stane na kično i da se franak udalji s Hrvatskog tržišta i dok dužnicima i to svima ne isplate preplaćene iznose.

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:43 31.01.2015.

Jedino rješenje (i to jednostavno i brzo) je ukidanje deviznih klauzula i poslovanje isključivo u službenoj valuti ove države. Samo, za to treba imati hrabrosti i volje, a od podmićenih i nesposobnih političara kojima nije stalo do naroda je to nemoguće očekivati.

VL
DU
Deleted user
07:49 31.01.2015.

Što ja, porezni obveznik imam s ugovorom dviju strana. Neka banke popuše pola i oni koji su uzeli pola. Mene pustite na miru.

VL
GO
google385
23:47 30.01.2015.

sa kamatama I tecajem nikada nece biti pravednog rijesenja

VL
MI
miso
07:38 31.01.2015.

Preračunati CHF u kune na dan ugovaranja i poravnati razlike. To je jedino korektno za sve kredite i z asva vremena. Krivci će sami isplivati i platiti.

VL
ME
matija emanović
09:16 31.01.2015.

Banke, kao legalne mafijaške organizacije vladaju Hrvatskom. Pišu i provode zakone, korumpiraju sve potrebno, utječu na vlade. HNB je vrh bankarske kriminalne organizacije.

VL
NI
ninja72
09:19 31.01.2015.

Mozda mislite da ce na njihov teret?Malo sutra!

VL
ST
Stolic
00:08 31.01.2015.

Svi kaže da su jedino Švicarci zaradili, to se čak može kod njih čuti,a mi se međusobno svađao.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
09:48 31.01.2015.

Predlažem Vladi Hrvatske, da smjesta povuče doneseni zakon i pusti neka se sami izvlače. Kako su ušli u dugove, tako neka ih i vrate. Ni sami ne znaju što bi htjeli osim da opstruiraju sve i svakog.

VL
HR
H.R.T.99
00:01 31.01.2015.

I siromasi, otkud vam novac za ovaj marketing?

VL
IB
iva.begovic
08:15 31.01.2015.

Udruga nazivom obmanjuje javnost. Trebali bi se zvati "Pohlepni i naivni". Barem toliko iskrenosti duguju poreznim obveznicima koji će sada iz solidarnosti plaćati za njihove loše odluke.

VL
HR
H.R.T.99
00:00 31.01.2015.

Na to ste morali misliti od početka, većini vas ne bi dao kunu iz mojeg dan Vanja državi. Mislili ste da ste pametni kad ste se naslađivali niskom kamatnom stopom. Pošteno bi bilo da vam računaju 6,39' za sve godine kredita.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.