Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborski odbor

Neisplata dijela jedne plaće također je kazneno djelo

mlakar
Jurica Galoić/Pixsell
11.10.2011.
u 14:49

Neisplata plaće nije kazneno djelo ako poslodavac nema novca na računu ili ga nema dovoljno

Saborski odbor za pravosuđe jednoglasno je podržao prijedlog Deklaracije o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije te konačni prijedlog Kaznenog zakona.

Na zahtjeve saborskih odbora, klubova zastupnika, sindikata te HUP-a u Kazneni zakon uvrštene su neke izmjene, poput odredbe koja se tiče neisplate plaća zbog stjecanja imovinske koristi pa se tako kazneno djelo neisplate plaća više ne odnosi na više plaća, kako je bilo predviđeno u prvom čitanju zakona, već i na dio jedne plaće.

Odlučeno je da neisplata plaće nije kazneno djelo ako poslodavac nema novca na računu ili ga nema dovoljno, i to u slučajevima nedostatak novca nije prouzročen radi izbjegavanja isplate plaća. Isti tretman kao neisplata plaća ima i neuplata doprinosa.

Na zahtjev Ministarstva kulture definiran je termin sramoćenja. – Novinari će samo iznimno odgovarati za sramoćenje jer je njihova djelatnost od javnog interesa – objasnio je ravnatelj uprave za kazneno pravo u Ministarstvu pravosuđa Ivan Crnčec.

Ministar uprave Davorin Mlakar rekao je da je ranije spomenuta deklaracija nužna jer je Srbija prekršila norme međunarodnog prava.  – Ova deklaracije otvara put da se djeluje izvan granica vlastite države. Pozivamo stoga i parlament Republike Srbije da zaduži za to nadležna tijela da pripreme i potpišu ugovore kojima će se riješiti sva otvorena pitanja – objasnio je ministar uprave.

Komentara 25

DU
Deleted user
15:05 11.10.2011.

gle kazneno djelo, pa kaj je do sada bilo?

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:53 11.10.2011.

Hvala bogu : U našoj vladi su plate Redovne i na vrijeme,a novca ima i viška !

Avatar Nikad robom
Nikad robom
18:51 11.10.2011.

a nije kazneno djelo kad vlada godinama laže građane???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije