Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
babin kuk

Nedužne mačiće dubrovački vandali nabili na kolac

mačka
Snimio čitatelj
29.09.2010.
u 11:53

Na dubrovačkom području u posljednjih šest mjeseci zabilježeno je 48 slučajeva zlostavljanja životinja.

Nepoznati manijak je u noći na srijedu izmrcvario i doslovno linčovao mačke i njihove mlade u turističkom kompleksu Babin kuk u Dubrovniku. Nakon što im je najvjerovatnije slomio kralježnice nabo ih je na kolac. Vidjevši ujutro lokve krvi i nesretne životinje kako nepomično leže zaposlenici obližnjih radnji i turisti ostali su zaprepašeni i šokirani.

U krugu od dvjesto metara nađene su tri ubijene mačke, od kojih je jedna bila nabodena na kolac u žardinjeri.

- Ovo je čin poremećene osobe, monstruma, barbarina i ne znam kako bi ga sve nazvala. Sramota za grad svjetske kulturne baštine i top turističku destinaciju. Očekujemo od policiji da što prije nađe krivca. O ovom užasu ćemo izvjestiti svjetsku javnost i fondaciju Brigitte Bardot - kazala je ogorčena predsjednica dubrovačkog Društva za zaštitu životinja Anica Sambrailo.

Otrovane pa masakrirane

Do dolaska policije mjesto zločina su čuvali volonteri koji godinama brinu o mačkama na Babin kuku. Vode ih na cijepljenje i steriliziranje veterinaru te donose hranu.

U zadnjih pola godine prijavljeno je gotovo pedeset zlostavljanja i trovanja mačaka. Sumnja se da su mačke najprije otrovane pa masakrirane.

- Policija je obavila očevid u nazočnosti veterinarske inspekcije o čemu će obavjestiti državno odvjetništvo. Obavit će se veterinarska obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Radi se na pronalasku počinitelja - kazala je glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero.

Posložene kao sardine

Ovo nije prvi dubrovački slučaj sadističkog iživljavanja i usmćivanja mačaka na najokrutniji način. Prije nekoliko godina na gradskom području Ploče iza Grada otrovano je desetak mačaka u neposrednoj blizini povijesne jezgre.

Bile su posložene jedna do druge na pločniku uz liječničku ambulantu. Prosvjedovale su sve udruge za zaštitu životinja, ali počinitelj nikad nije otkriven. Dok ga policajci ne uhvate, dubrovačke mačke će očito biti na mukama.

 

Komentara 72

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:44 29.09.2010.

Kreteni to rade da bi im Vi dali medijske pozornosti!!!! I mediji imaju svoj dio krivnje u ovome!!!!

OB
-obrisani-
16:36 29.09.2010.

Postali smo bolesna nacija, piz**im materina

Avatar zanusi13
zanusi13
12:28 29.09.2010.

Treba ga maksimalno kazniti jer društvo jako rano mora poslati signale nasilnicima da ih neće tol.erirati... Usput, što da mu zaplijene; play station, mobitel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije