Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAN
Povratak na članak

Neda Soltan, ubijena iranska studentica, ličnost godine

Uoči današnjeg praznika Ašure došlo je do novih sukoba oporbe i policije u Teheranu. Napetosti traju od prošlotjedne smrti ajatolaha Montazerija.

Komentari 43

OB
-obrisani-
20:29 27.12.2009.

Zbog ovakvih \"ljudi\" kao što je Angelique, sve više se počinjem slagati s onom Hitlerovom idejom da se takvi mentalno retardirani bolesnici jednostavno pogube i spale.

VL
AN
Angelique
21:05 27.12.2009.

Zasto ahmadinedzad nije casovnik pomerio na zimsko vreme? Nije ga mogao dohvatiti

VL
OR
orisis
21:05 27.12.2009.

Koja je razlika izmedju Kira i zhidova?Zhidovi su ljudi...

VL
OB
-obrisani-
21:07 27.12.2009.

orisis, nije točno kako sve iranske stranke nose prefiks \"islamska\". Inače, zašto si zaboravio spomenuti kako vjerske manjine poput kršćana, židova, zoroastrista imaju stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima? To je demokracija na kakvu bii se trebao ugledati tvoj teroristički Izrael.

VL
OR
orisis
21:09 27.12.2009.

nema veze kak se zovu ,oni ne mogu prdnuti bez blagoslova mula.

VL
OB
-obrisani-
17:04 27.12.2009.

primjedba, NE LAŽI, židove! Do danas nije otkriveno tko je ubio tu Iranku, no sudeći prema snimci pogođena je zalutalim metkom jer ljudi okolo nisu bježali kao zečevi niti se čuju pucnji, što znači kako je smrt najvjerojatnije nesretan slučaj.. Neosporna činjenica jest kako je Iran demokratska zemlja u kojoj se na slobodnim izborima biraju i predsjednik i parlament, te kako i muškarci i žene imaju pravo glasa na istim. NE LAŽI kako Iran financira terorizam - na planeti Zemlja ne postoji niti jedna iranska teroristička grupa, a Iran se zapravo bori protiv terorista iz PKK-a, PMOI-a i Jundallaha kojeg financira američka vlada. NE LAŽI i kako je iransko čelništvo pozvalo na \"uništenje Izraela\" - Ahmedinedžadove riječi bile su: \"kao što je propao apartheid u Južnoj Africi ili Sovjetski savez, tako će i izraelski režim propasti\". S druge strane, čak petorica visokih izraelskih dužnosnika (Netanyahu, Peres, Mofaz, Olmert, Eitan) prijetili su Iranu agresijom, a Iran se ima pravo braniti od tih barbara. NE LAŽI ni kako Iranci prosvjeduju protiv političkog sustava - prosvjednici su bili pristaše Mira Mousavija koji je politički konzervativac kao i Ahmedinedžad, a ne reformist. Da Iranci žele promjene, ne bi na izborima odbacili reformiste (i na parlamentarnim, i na predsjedničkim izborima). NE LAŽI i kako u Iranu vlada tobožnji \"antisemitizam\", jer tamo živi 70.000 židova (više od svih drugih muslimanskih zemalja zajedno!) koji imaju sva prava, pa čak i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa. Iran je od najranije povijesti tolerirao židove; perzijski vladar Kir Veliki spasio ih je iz babilonskog sužanjstva, Parti i Sasanidi štitili su ih od Rimljana, a Saladin od križara. To su povijesne činjenice. Poistovjećivati Iran s fašizmom može samo PSIHOPAT jer radi se o miroljubivoj, slobodnoj i demokratskoj državi koja nije nikoga napala već 270 godina. Fašistička država je Izrael, koja već 60 godina provodi sustavnu okupaciju, genocid, progone i agresije na svoje susjede.

VL
RA
raspad
10:42 27.12.2009.

Zasluzila je vala to, kao i Obama Nobelovu nagradu. Zar vam to anglosaksonsko sranje ne ide na krasni k...c. pozdrav is Beca ( Kaernten Strasse)

VL
OB
-obrisani-
10:56 27.12.2009.

Židovska gamad mora znati: Iran se kroz povijest obranio od puno većih barbara nego što su Izraelci, a u samom pokušaju izraelske agresije Iran će balističkim projektilima gađati izraelsko nuklearno postrojenje Dimonu, nakon čega će svi Izraelci biti ozračeni pa će židovske majke rađati male degenerike idućih tisuću godina. Iranci su već tisućama godina poznati kao jedni od najvećih ratnika, o čemu svjedoči povijesna činjenica kako su već 4000 godina očuvali svoj nacionalni i teritorijalni identitet, za razliku od Izraelaca koji su kroz isto vrijeme uglavnom služili kao robovi svim većim narodima.

VL
OB
-obrisani-
12:19 27.12.2009.

Inače, dobro mi je poznato kako sam u novinama čitao kako je na poziv da se ispriča zagrebačkim židovima ovaj student rekao: \"Ne želim se ispričavati potomcima robova i haremskih kurvi\". Hahaha, kako ih je oprao!

VL
OB
-obrisani-
11:22 27.12.2009.

Englezi su najveća đubrad, a to su dokazali kroz povjest, tj kolonije i ratove. Upravo je to dobro napisao KIR VELIKI,što nisu posmrtno dodjelili onom Brazilcu što ga je ubila Engleska policija titulu osoba godine. Ja sam uvjeren da su da su tu Nenu ubili strani ubačeni agenti, jer kako je se tu odmah našao kamerman da to snimi, među desetcima tisuća prosvjednika. Ameri, Židovi , Englezi rade sve da bi Iran destabilizirali i preuzeli vlast kao u Iraku. Ali kako se kaže: uzalud vam trud svirači. Prije dvije godine sam upoznao jednog Engleza u Minhenu i nekoliko puta smo izišli na piće i onda smo nastavili pricu o politici. On meni govori samo Engleska i samo Engleska. Ja njemu govorim da su Englezi odgovorni za smrt preko 300 000 Hrvata koje su izručili koljačima partizanima, a znali su da će se dogoditi masakar. On meni odgovara da sve što su Englezi napravili tokom povjesti, a ako je to njihov interes, da su oni upravu 100% i da je to tako i sa tim pogubljenim Hrvatima.

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
11:34 27.12.2009.

Stanje u Iranu je i dalje napeto.Nakon sto je prosle nedelje umro Ajatola Montazeri cini se nama normalnima da sve kriticne licnosti iz ovog Kotla polako odlaze.Neda je na jucerasnjim demonstracijama mogla da se vidi na mnogim majcama i parolamaa dok rugoba Nedjati i dalje tvrdi da je ubistvo mlade zene bilo Namestaljka stranih spijunaza presvega Israela i sta bi drugo nego Amerike navodno od americkog Reportera Jona Leyne-a kako bi mogao imati stovise senzacionalizma u nj.izvestajima.Samo degeni -tipa islamista i antisemita mogu ovakve perverzne ideje imati.Ali mi normalni i pametni mirno samo cekamo propast i ovog zadnjeg bastiona bezumlja !!!!!

VL
OB
-obrisani-
12:17 27.12.2009.

Inače, pod imenom Ivan Kesić skriva se jedan židovski bijednik koji proziva jednog studenta koji je prije tri godine optužen od strane židovske općine Zagreb zbog otvorene potpore Palestincima. Ne sumnjam niti malo kako će netko obrazovan i hrabar poputt njega za koju godinu preuzeti kormilo ovom državom, a nakon što te židovske divljake (ponovo) pošaljemo u Jasenovac ja kao povjedničar neću učiti djecu o \"antisemtizmu\", već o - civiliziranju židovskih divljaka.

VL
OB
-obrisani-
12:22 27.12.2009.

MontanaT je u pravu, Englezi su bez ikakve sumnje najveći zločinci u povijesti čovječanstva - opljačkali su pola svijeta, i izazvali sukobe od Australije, preko Indije, Južne Afrike, Palestine do Amerike.

VL
OB
-obrisani-
12:28 27.12.2009.

KIRO Nemoj se uzrujavati, to ovi zlobnici objavljuju ovakve tekstove samo da bi te uzrujali. Slične fotografije i crteža sam več vidjeo mislim da ih je radio neki pseudoznanstvanik Lombroso i da su ovakve fotografije argument za pobornike pseudo znanstvene discipline koju nazivamo Eugenika.

VL
FB
Filip_Barišić
13:43 27.12.2009.

Iranci su već tisućama godina poznati kao jedni od najvećih ratnika, o čemu svjedoči povijesna činjenica kako su već 400000 godina očuvali svoj nacionalni i teritorijalni identitet, za razliku od Izraelaca koji su kroz isto vrijeme uglavnom služili kao robovi i haremske kurve. To je bolna poviesna istina.

VL
OB
-obrisani-
14:41 27.12.2009.

Ovdje u clanku gore pise o Nedi Agha-Soltan, iranskoj studenticu ubijenoj u lipnju tijekom prosvjeda u Teheranu... ona je dala svoj zivot za \"promjene\" u Iranu... da bi mlada generacija imala bolji zivot, no to forumski autisti jednostavno nisu u stanju razumjeti. Oni se poput djece od 10 godina inate i ponavljaju da je demokratsko pravo svake zemlje - imati nuklearno oruzje. Tim vise sto se radi o islamskoj teokratskoj drzavi koja je uzrok i podrzavac islamskog terorizma. Zemlja cije celnistvo poziva na totalno unistenje jedne druge zemlje. Izbori ne cine demokraciju, ali bit demokracije je u mogucnosti izbora to jest slobodi, ljudima je vazno da potencijalno mogu utjecati na svoju sudbinu - slobodu. Vecini Iranaca je dojadio ovaj rezim, ali jos nemaju snage ni sredstava da ga maknu. Jednostavna je stvar, postoji odredjena politicka ideologija koja se promovira u radikalnim islamskim krugovima, koju nazivam islamofasizam, i kojoj je antisemitizam u temeljima programa, kao sto je bio i originalnim nacistima. Radi se o tvrdom fasizmu kojemu Islam sluzi kao podloga, smokvin list. Bit te ideologije je fasizam, a Islam je tu samo \"opijum za mase\"

VL
OB
-obrisani-
16:53 27.12.2009.

Englezi su nevjerojatna LICEMJERNA GAMAD! Sudjeluju u američkoj agresiji na Irak u kojoj je poginulo 600.000 Iračana, pa je logično postaviti pitanje zašto nekog od njih nisu proglasili osobom godine? Ili pak zašto prije par godina \"osobom godine\" nisu proglasilii onoga Brazilca kojeg je ubila londonska policija? Times očito piše gluposti i još mašta o lojalnoj diktaturi kao što je bila u doba šaha Pahlavija, no činjenica jest kako je Iran demokratska zemlja u kojoj svi građani (muškarci i žene) stariji od 16 godina imaju pravo glasa na izborima za predsjednika i parlament. Što se prosvjednika tiče, njihov pokret je zamro, a nisu ni prosvjedovali protiv političkog sustava već za predsjedničkog kandidata Mira Mousavija koji je politički konzervativac isto kao i Ahmedinedžad.

VL
AN
Angelique
18:46 27.12.2009.

Arapi i perzijanci sjede na benzinu, hvala bogu da mi imamo sibice

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:47 27.12.2009.

Buahahaha, u jednoj \"demokratskoj zemlji\", eto zalutao metak medju protuvladne prosvijednike... :)

VL
MM
Mladen Miletić
11:17 27.12.2009.

Neda Soltan, ubijena iranska studentica, ličnost godine, u Americi ili Izraelu ?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.