Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGLED TJEDNA

Ne propustite top Premium priče: Titove tajne fotke, afera plakat...

tito (1)
Filmske novosti
24.01.2013.
u 08:54

Ne propustite pročitati ekskluzivne priče o Titovim tajnama, novim problemima za novinare u Hrvatskoj nakon 1. siječnja, kolumnu Nine Raspudića, Bože Skoke, Milana Ivkošića...

Kakve su se to tajne sve čuvale desetljećima u Titovoj tajnoj sobi u Beogradu najviše je zanimalo naše Premium čitatelje proteklih tjedan dana.

U velikoj priči iz Beograda naša reporterka Renata Rašović otkrila je pravo filmsko blago: zabranjene dokumentarne materijale o Titu i njegovim privatnim zabavama s poznatim gostima, uključujući i nikad dosad u našoj javnosti prikazane u fotografije Tita s povezom na oku nakon operacije, te u neobičnom izdanju: samo u kupaćim gaćama s - luftmadracem.

 Ako ste propustili priču možete je pronaći na ovom linku:

>> Tito kao gusar s povezom: Nakon operacije oka 2,5 mjeseca pomno skrivan od javnosti

Sve zaoštreniji odnos vlasti i Crkve posljednjih je dana kulminirao aferom s plakatom za predstavu Fine mrtve djevojke zagrebačkog kazališta Gavella.

Nakon što je plakat povučen, sukob se samo produbio. A pozadinu sukoba opisivao je Večernjakov komentator Nino Raspudić u vrlo čitanoj kolumni:

Sporni plakat provokacija je radi provokacije

Nakon 1. siječnja u Hrvatskoj su stupili na snagu mnogi novi zakoni i propisi. Novi Kazneni zakon uveo je režim za novinare koji bi mogao aktualizirati pitanje ograničenja medijskih sloboda.

Hoće li se novinari morati suočavati s puno više tužbi za klevetu? O koliko se ozbiljnoj temi radi otkriva Marinko Jurasić u razgovoru s poznatom odvjetnicom Vesnom Alaburić.

Alaburić: Novinarima sada prijete milijunske kazne, bit će više tužbi

Producent domaćeg velikog kino-hita "Svećenikova djeca" Ivan Maloča za Večernjakove premium čitatelje otkrio je koje su sve probleme imali u snimanju ovog filma, kojeg je već pogledalo više od 100.000 gledatelja!

Također, doznajte koliko je točno koštalo snimanje filma i koliko to novca mogu najbolji domaći glumci zaraditi u nekom hrvatskom filmu.

Otac 'Svećenikove djece': Branili su nam snimanje filma u crkvi

Komentator Božo Skoko je pak secirao kako se Hrvati odnose prema svojim velikanima na primjeru Nikole Tesle, te analizira hoće li članice Europske unije od pridruživanja Hrvatske imati više štete ili koristi

Čiji je Nikola Tesla? Hrvati se olako odriču velikana

Anonymousi su u nečemu ipak u pravu: Koji su pet najvećih hrvatskih potencijala

 

Ne propustite ni ove priče: 
Dalmatinci u vojsci cara Napoleona: Krvavi pohod u Rusiju

Hezonja: Dali su mi broj 23 i rekli: Ti si bijeli Jordan

Slaven Rimac: Prerano su me otpisali iz reprezentacije

 

Komentara 7

IM
Ivica_M
09:16 24.01.2013.

Ma kakve tajne iz Titove sobe. To su drugovi sve počistili nakon što je dotični umro. Dajte vi nama Titov izvod iz matične knjige rođenih, odnosno izvod za Ambroza Mayera, znanog kao Tito, a koji je rođen u Beču od oca Samuela Mayera i majke Marije Javeršek udate Broz, koja je majka i njegovom polubratu, Josipu Brozu.

ZV
zvan12
09:24 24.01.2013.

Citat: "Novi Kazneni zakon uveo je režim za novinare koji bi mogao aktualizirati pitanje ograničenja medijskih sloboda. Hoće li se novinari morati suočavati s puno više tužbi za klevetu?" ======================================================== Ogranicenje "medijskih slobodâ" je kada novinari zbog "nepocudnog" pisanja lete s posla ili zavrse u zatvoru ane zbog vrijedjanja. Ako Sud utvrdi da je novinar UVRIJEDIO nekoga onda je to tako. Drugo je ako se radi o "skretanju s linije" - to je ogranicavanje slobode! Osnovni je princip da sloboda jednog prestaje tamo gdje pocinje sloboda drugog. Tako i sloboda manjine prestaje gdje pocinje sloboda vecine.

OB
-obrisani-
09:50 24.01.2013.

Katichu, je li se ikad u svojoj povijesti Hrvatska brže ekonomski razvijala nego za vrijeme Tita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije