Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon štakora i crva

Ne odustaju: Iran ponovno planira poslati majmuna u svemir

discovery
Reuters/PIXSELL
15.01.2013.
u 17:57

Iran je u svemir već poslao štakore, kornjače i crve, a slanje majmuna trebalo bi označiti početak priprema za slanje misije s ljudima koja bi se trebala dogoditi najkasnije do 2020. godine

Iran će nakon neuspjelog pokušaja 2011., u veljači ponovno pokušati poslati živog majmuna u svemir. Potvrdio je to državni šef za svemirske misije Hamid Fazeli, javlja Telegraph.

– Obavljeni su završni testovi za pokretanje kapsule koja će nositi majmuna – kazao je Fazeli i pojasnio da će se lansiranje održati tijekom desetodnevnog razdoblja, počevši od 31. siječnja. Tada će Iranci obilježavati godišnjicu islamske revolucije iz 1979. godine.

Iran je u svemir već poslao štakore, kornjače i crve, a slanje majmuna trebalo bi označiti početak priprema za slanje misije s ljudima koja bi se trebala dogoditi najkasnije do 2020. godine.

Teheranske vlasti tvrde da su proteklih godina uspješno lansirale tri satelita: Omid u veljači 2009., Rassad u lipnju 2011. i Navid u veljači 2012. Njihov svemirski program duboko uznemiruje zapadne narode, koji se boje da bi se on mogao koristiti i za razvoj balističkih projektila sposobnih za nošenje nuklearnih bojevih glava. Iranci odbacuju takve tvrdnje te ističu kako njihov znanstveni program ne nosi masku vojne ambicije.

>>Iran zabranio letove tijekom poziva na molitvu

 

Ključne riječi

Komentara 8

JO
joso
18:06 15.01.2013.

a da pošalju kamilu ????

CH
chemica
18:16 15.01.2013.

Šteta majmuna. Bolje da pošalju onog svog predsjednika.

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
19:03 15.01.2013.

dada Ima i za cijeli Sabor ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije