Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjave Karla Erjavca opet diskutabilne
Povratak na članak

Ne bude li po njihovu, Slovenci neće prihvatiti odluku Arbitražnog suda

Obje strane najavile su da neće prihvatiti odluku Arbitražnog suda, no u slučaju Hrvatske ta je odluka pravno čista

Komentari 74

Avatar FalusBonus
FalusBonus
18:42 17.01.2017.

Slovenci su uvjek bili za dogovor po modelu: Hajde da se dogovorimo da bude po našem

VL
ZA
zambezi
18:45 17.01.2017.

Ima li ijedna država s kojom graničimo,a da nam ne želi uzet dio Lijepe naše?

VL
Avatar germanikus
germanikus
18:51 17.01.2017.

Čemu sad halabuka...Pa odavno znamo Slovence i njihov način razmišljanja ......Njih ne treba uzeti za ozbiljno ..........Smijati im se u lice i jednostavno ignorirati!Iskreno me interesira kako Janezi u slučaju da dobiju spor kane odluku sprovesti u djelo!!!!!!?????

VL
CH
ChuckNoris
19:49 17.01.2017.

Putujem cesto izmedju Zagreba i Ljubljane, svaki put kad pocnu napetosti vezane za Savudrijsku Valu pocinje dodatna kontrola na granici, tipa ciji je automobil, pokazite dokumente od automobila, parkirajte sa strane i otvorite prtljzanik...

VL
Avatar maxist
maxist
20:19 17.01.2017.

SVI bi nešto, ali uzeli od nas ,Slovenci i Srbijanci uortačeno ....klišeizirano ali zaplotnjački....samo nikad pošteno......Po slovenskom shvaćanju i Samobor je njihov, pa Istra normalno itd dok se valjda po tom principu ne počnu šorati sa srbima na pol putaa , jer Hrvatske bi odmah nestalo.......Hrvatski političari "mudro šute".........

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:10 17.01.2017.

Očigledno, ako ih Amerikanci ne discipliniraju, morati ćemo vojno sa njima srediti račune, ma koliko to glupo zvučalo. Ali, što ćete inače činiti sa takvim susjedima, gdje možda još može samo psihijatrija nešto učiniti.

VL
JO
josip
20:30 17.01.2017.

neozbiljni su i kao nacija i kao drzava. Isto mala dijeca uvijek hoce nesto tudje

VL
LI
Lijepanasadomovino
19:58 17.01.2017.

Da nije bilo HDZ-a Nebi bilo ni Republike Hrvatske. Dokažite ako možete da to nije točno. Izvolite.

VL
DU
Deleted user
20:21 17.01.2017.

crta sredine a ako žele drugačije neka janezi pristanu da sudi Međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu, do tada postaviti patrolne brodove na zonu razgraničenja.

VL
NE
Nenadjebivi
22:11 17.01.2017.

Prosto je nevjerovatno kako Hrvatski političari kroz povijest popuštaju i gube teritorij a čiji je svaki dio tako teško i krvavo stečen , iza 2.svj.rata BIH je uspostavljena u svojim povjesnim granicama a zašto Hrvatska nije , nama su oduzelizeli Srijem koji je bio u sastavu Hrvatske od oslobođenja od Turaka krajem 17.st., više od 200 godina je Srijemska županija bila sastavni dio Kraljevine Hrvatske i Slavonije i onda komunisti to dadu Srbiji . Boka Kotorska je bila stoljećima u sastavu prvo Mletačke Dalmacije a onda od kraja 18.st. kao dio Kraljevine Dalmacije koja je od 1868. dio Trojedne Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije kolokvijalno zvane Banska Hrvatska i onda komunisti to dadu Crnoj Gori koja nikad nije obuhvačala Boku i još naknadno Crna Gora dobije Sutorinu od BIH i još traži Prevlaku od HR kako bi potpuno završili akviziciju Bokokotorskog zaljeva , mi ne dobijemo ni Neum i tako ostajemo jedina republika ex.Yu sa odsječenim teritorijem iako u Neumu žive isključivo Hrvati i povjesno je hrvatsko mjesto koje su Dubrovčani ustupili Turcima 1718. da ne graniče sa tadašnjom Mletačkom Dalmacijom dok C.Gora dobiva drugi BIH izlaz na more koji je tada Dubrovačka Rep.dala Turcima kod Sutorine na ulazu u Boku , zar nije bilo logičnije da im ostane taj izlaz i još eventualno da im damo Prevlaku u zamjenu za Neum . Onda su nam kod Bihaća uzeli sedam hrvatskih sela podno Plješevice koji su pripadali Lici i koje smo izborili 1791. mirom u Svištovu kako bi Bihać proširio svoje zaleđe , a nije nikome palo na pamet da recimo proširi teritorij Hrvatske kod Metkovića, da dobijemo Gabelu , jer granica tamo ide na samom ulazu u Metković . Tu su i Srbi koji ne priznaju povjesnu granicu na Dunavu , oni drže Šarengradsku i Vukovarsku adu čije samo ime govori kome pripadaju i još 10 000 hektara zemljišta u Bačkoj koji pripadaju katastarski Hrvatskoj odnosno općinama u Slavoniji i Baranji . Još je tu poluotok Klek kod Neuma , naime povjesna granica ide tako da vrh poluotoka Klek i dva otočića V. i M.Škoj pripadaju Hrvatskoj ali se to olako prepustilo BIH još u doba Tuđmana od onih koji ne znaju granice vlastite zemlje , ja mogu prihvatiti da je nelogično da sam vrh Kleka pripada HR ili da Prevlaka kao vrata Boke skupa sa također otetim otočićem Mamula pripada nama ali je nelogično i nepravedno što uopće Neum i Boka ne pripadaju Hrvatskoj odnosno oduzeti su nam .

VL
BR
brojevi
20:32 17.01.2017.

Jodler Rupel a sada i jodler Erjavec u epskoj bitci za otimanje hrvatskih zemalja na osnovu, samo njima poznatom, načelu pravićnosti u svoju korist. To je u večoj mjeri posljedica Račanove neodgovorne politike koju su nasljedili i današnji naraštaji SDP-ovih jugounitarista, tkzv. antifa.

VL
LI
Lijepanasadomovino
20:46 17.01.2017.

I sada oni ljuti što mi sa tim "SUDOM" nećemo imati posla. Oni bi se igrali Kauboja samo ako ONI pobjede. Što na to sve reči ,živi Kekeci. Na čelu sa Erljavcem.

VL
BL
bljak007
20:23 17.01.2017.

Bolje slovencima, da šute, jer bi mogli doživjeti ekzodus put triglava.

VL
NA
navijeke
20:46 17.01.2017.

Sumnjam da će se ad hoc sud usuditi prekršiti međunarodne zakone o pravu mora, jer time bi se otvorila Pandorina kutija međudržavnih sporova svugdje u svijetu, počev od britansko-španjolskog, pa sve do pitanja poništenja osimskih ugovora, (za što je Italija već u nekoliko navrata sramežljivo 'ispipavala' javnost još za EEZ) tako da u bližoj budućnosti možemo očekivati sve jače pokušaje slovenskog pritiska i na ad hoc sud i na EU institucije. S druge strane, jedino što mi moramo je ustrajanje pred tijelima UN i EU na pravu koje nam omogućuje bečka konvencija i uljudno objašnjavanje susjedima da je (ne žele li dobrosusjedski dogovor o razgraničenju) ICJ jedina adresa na kojoj ih čekamo za pregovore.

VL
Avatar R & I
R & I
04:16 18.01.2017.

Dragi moji Janezi granice su uspostavljene još 1945. godine. Niste se bunili na njih u Jugoslaviji, niste ih vi branili oruzjem, niste se na njih zalili dok ste bili van EU. Stoga se pomirite sa cinjenicom da cete od Hrvatske dobiti jedno veliko nista!!!!!

VL
LI
list68
08:16 18.01.2017.

Mislim da o izlazu na "otvoreno more", treba donijeti odluku Hrvatski Sabor, jer u pitanju je Hrvatsko more. Odluka treba jasno reći Slovencima, da će za izlaz na "otvoreno more", preko Hrvatskoga mora, morati plačati pristojbu, te svi brodovi koji ulaze u luku Koper, trebaju biti redovito evidentirani, da se na kraju svake godine zna koliko Slovenija mora platiti Hrvatskoj.

VL
Avatar germanikus
germanikus
18:44 17.01.2017.

IstinaHurts.....Objektivno tko je....e HDZ ali ti imaš očigledno gadan problem!I

VL
GO
Goldstadt
23:02 17.01.2017.

vl. Niste vjerodostojni vi ste yugoslavenski tisak i neće vam uspjeti zavaditi hr.narod

VL
NE
Nenadjebivi
21:35 17.01.2017.

Previše smo mi dosad bili mlaki i previše smo popuštali Slovencima zarad dobrosusjedskih odnosa i neznam čega već , vrijeme je da se postavimo kako treba i da jasno kažemo da Slovenija ima neosnovane teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj i tu jednostavno ne može biti nikakvog bilateralnog dogovora ili arbitražnog rješenja jer sve to može biti samo na hrvatsku štetu . Morska granica nije ni u jednom svom djelu sporna , zapravo čitava granica sa Slovenijom je katastarski potpuno čista i jasna kao što je jasno da Sveta Gera pripada Hrvatskoj i da Slovenska vojska mora napustiti taj dio hrv.teritorija . Ako neće milom onda će silom .

VL
HI
highlander.ikea
23:08 17.01.2017.

U Europi jedino jos u Slo ima sibicara i ovakvih primitivnih pokusaja prisvajanja teritorija.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.