Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUK'O NAM JE FILM
Povratak na članak

Navojec: Koji to računovođa zna što to doprinosi razvoju kulture?

– Prema mome neskromnom međunarodnom iskustvu, nigdje ministri ne upravljaju filmom – od ukupno 31 filmskog fonda u Europi. Ostali bismo samo mi i Sjeverna Koreja, kad bi je primili u Europsku uniju – objasnio je Navojec.

Komentari 102

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
13:33 20.02.2017.

Gospodine Navojec, slobodno vi glumite i radite što god hoćete protiv ove države, ali ne iz njenih sredstava. Hvala.

VL
MO
mobitel20
13:40 20.02.2017.

Nitko ne "rusi sustav" neovisnosti HAVCa. To je podvala da se skrene pozornost s merituma. Pa taj HAVC je ustrojio HDZ ! Ne zeli ga ukidati. Radi se o nepostivanju zakona od strane klijentelisticke skupine koja krseci zakone jedni drugima dodjeljuju novac za scenarije i filmove i ne postoji nikakvo tijelo evaluacije! Da postoji, ne bi se dogadjale sramote s "Masakrom" i jos nekoliko uradaka, kao i masovno snimanje jugoslovenskih koprodukcija koje onda, razumljivo, forsiraju teme "tko nas zavadi" i "tragedija mesanih obitelji" potpuno zanemarujuci istinu,cinjenice i potrebe hrvatskog drustva. Takav "hrvatski film", naravno, dogovori neke lijeve nagradice izvan konkurencije od sorosoida koje onda njihovi ljudi u medijima predstavljaju kao "velike uspjehe". Zatvoreni, kriminogeni i antihrvatski krug! Dakle, HAVC da, ali posteno, ukljucujuci sve teme, puno vise ljudi(a ne da postoje nepodobni "prohrvatski" redatelji koji ne mogu dobiti sredstva ako ne snimaju sto oni hoce(ogresta i sl)), i potpuno transparentno elavuiranje projekata.

VL
DU
Deleted user
13:37 20.02.2017.

Gorane, kada ste vi tako uspješni, zašto tražite novce iz proračuna? Pa računovođe iz jedne tvornice piva znaju zašto su Vas npr angažirali. Ili ste možda volontirali? U ovoj Hrvatskoj bi svi na proračunsku pipu ali ne daj Bože da neko pita za sta su se ti novci potrošili. Onda brate treba dati i vodoistalerima pa ioni su umjetnici sa cijevima, a ne da moraju na tržište.

VL
PA
Pax
13:52 20.02.2017.

...i nama je puk'o film od takvih "umjetnika"!

VL
Avatar carlz.bromsom
carlz.bromsom
13:45 20.02.2017.

Jedno ''remek'' djelo na koje potrošeno 4 milijuna kuna je gledalo 517 ljudi.

VL
DR
drugPlenky
13:44 20.02.2017.

Dok je pipa radila i curile kunice Hribaru i ekipici sve je bilo super. Ajde ne glumatajte

VL
Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:42 20.02.2017.

Dragi filmaši, vi biste htjeli novce od države, no ne biste polagali račune istoj toj državi. Moj prijedlog je da radite komercijalno isplative filmove, te se maknete s državne sise. Svi zadovoljni, napose porezni obveznici.

VL
DU
Deleted user
14:03 20.02.2017.

Paraziti..nadjite producenta i odhebite u skokovima sa drzavne sise. Pljuc !

VL
DU
Deleted user
13:47 20.02.2017.

Mislim da bi svi radnici hrvtske trebali osnovati neki svoj "HAVC" pa onda da im od tamo dolaze plaće preko ministarstva nebitno jesu li ispunili normu tj. zaradi svoj novac ili ne. Država treba sufinancirati samo i isključivo ono štošto je u interesu države, pa čak i kultura spada u taj dio. Ne znam kako može bilo kojem hrvatu biti u interesu da se iz ministarstva i HAVC-a sufinancira film koji izjendačuje žrtvu i agresora. Tada ste šutjeli i za mene ste izgubili svu vjerodostojnost. Umjesto da ste tada napravili ovakvu hajku s naslovom "puko nam film", jer se lova daje agresoru umjesto nama, vi ste bili zadovoljni sa mrvicama ko zadnji klošari... I sad budite to!

VL
DU
Deleted user
14:07 20.02.2017.

Da ste vi glumci ne bi tražili lovu od poreznih obaveznika,nisi vidio Gorana Višnjića da traži državnu potporu u Americi.

VL
DU
Deleted user
13:33 20.02.2017.

Nebi ti meni igrao u generalu, ne.

VL
DO
doktor1
13:44 20.02.2017.

Navojec se ni u cemu ne razlikuje od Scherbedzije. Odi ti Gorane u Srbiju pa nek te tamo sponzoriraju

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
13:52 20.02.2017.

Puko je i nama film, drug!

VL
JO
jojojo
13:49 20.02.2017.

uglavnom film ne treba uopce financirat iz proracuna...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:55 20.02.2017.

Koliko je meni poznato ovaj sa glumom nema baš neke veze, čovjek jednostavno nezna glumit, fulao je profesiju, glumi na silu a to narod vidi, ne samo on ovakvih je 90% naših netalentiranih glumaca, al zato im para nemožeš napripravit, još kad sami sebi krenu dijelit kojekakve nagrade za ovo i ono jednom normalnom čovijeku dođe zlo.

VL
ST
stomugromova
14:03 20.02.2017.

Gdje su našli ovog netalentiranog glumca ? Valjda ne zna raditi ništa drugo osim loše glumiti.Ako je on paradigma uspjeha hrvatskog filma,onda bolje da HAVC ugasimo.

VL
RA
ravko1952
14:03 20.02.2017.

Ma koji filmovi i koje nagrade. Jedini kriterij je što jače pljuneš po hrvatskoj i domovinskom ratu to su veće šanse za neku " nagradu " . Skinite nam se s grbače "umjetnici".

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
14:08 20.02.2017.

o svemu se ovdje priča i razglaba, da ne kažem laprda... ali o meritumu stvari ni riječi: smije li država koja daje novac - tražiti i račun za taj novac.... i drugo: može li se dijeliti državni novac kome god i za koji god projekt - pa i onda kad taj projekt brutalno pljuje po Hrvatskoj i iznosi neistine? .... to ti nama navojec odgovori!

VL
ST
stomugromova
14:12 20.02.2017.

Neka idu ujesen brati jabuke da osiguraju sredstva za snimanje filmova.Oni bi samo sjedili,pušili,pili i filozofirali,a da im to država financira,Vrijeme je konačno da i vi izađete na tržište pa da vidite koliko vrijedite tj. ne vrijedite.

VL
JO
JOKS
14:16 20.02.2017.

G. Navojec, to vam tako izgleda kad se političari počnu baviti glumom, ali još gore izgleda kad se glumci počnu baviti politikom. Vi gospodo umjetnici ste zaboravili jednu bitnu stvar da ja konačno želim pogledati dobar Hrvatski film- a to nisam pogledao neznam od kad, Druga bitna stvar ako vi neznate zbrajati do sto onda si uzmite knjigovođu koji će to raditi umjesto vas, pa nebudete imali negativno mišljenje revizije. Netrebam vam napomenuti dragi moji umjetnici da se cijeli svijet divio i dandans divi briljantnim akcijama Hrvatske vojske i da ti isti vojnici danas imaju pijetet gdje god se pojave. Dok vi dragi umjetnici niste u stanju o istoj tematici napraviti niti poštenu reportažu. I na kraju koga vi z........te.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.