Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog hiperodlikaša

Nastavnici zahtijevaju prijamne ispite za upis u srednje škole

ucenici
VL FOTO
06.07.2012.
u 10:55

Udruga '' Nastavnici organizirano'' od vlasti traži da osmisle sustav upisa u srednje škole u kojem bi učenici objektivno, pod jednakim uvjetima sa svojim vršnjacima pokazali kakvo im je doista znanje.

Udruga '' Nastavnici organizirano'' upozorila je na problem "hiperodlikaša" i zahtijeva da se učenici u srednje škole upisuju na temelju prijamnih ispita.

Naime, ove je godine u Hrvatskoj broj odlikaša sa 60 bodova koji se nisu uspjeli upisati u željenu srednju školu u prvom krugu najveći dosad.

Nastavnici smatraju da je sadašnji sustav koji je temeljen na ocjenama subjektivan, nepravedan i nejednak za sve, a najveći je njegov problem što iz osnovnih škola izlazi prevelik broj učenika s maksimalnih 60 bodova.

Zbog toga od prosvjetnih vlasti zahtijevaju da krenu s osmišljavanjem sustava u kojemu bi se učenici upisivali u srednje škole na temelju ispita na kojemu bi objektivno, pod jednakim uvjetima sa svojim vršnjacima pokazali kakvo im je doista znanje.

 

 

Komentara 25

LA
lazarusledd
11:21 06.07.2012.

"A neće moje dijete imat 3 iz hrvatskog!"

MY
mycropht
12:52 06.07.2012.

Kao roditelj, potpuno podržavam ovo. Toliko odlikaša, a bezbroj neznalica. Nužan je prijemni ispit da se vidi koliko tko zna.

KG
KG002
13:16 06.07.2012.

Srednjoškolski profesori su neprestano pod povećalom, a za one u osnovnim školama nitko ne pita. Profesor matematike predaje povijest, djeca iz hrvatskog rade samo književnost ili im učiteljica dozvoli da čitaju lektiru "ako žele" itd.. Onda s takvim radnim navikama dođu u srednju školu pa roditelji napadaju profesore jer su prezahtjevni, a program je pretežak... Uvedu li se prijamni za srednji škole, bar će se djeca upisivati prema zaslugama, a ne prema ocjenama koje su nerealne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije