Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad iz mržnje

'Udario sam ih zato što su me vrijeđale, a ne zato što su lezbijke'

homofob
Borna Filić/PIXSELL
27.09.2012.
u 11:13

Ne razumije što je mržnja? Psihijatrijsko vještačenje zatražila je obrana jer je mladić mentalno zaostao, ima atrofiju mozga, pohađao je školu za djecu s posebnim potrebama...

Žao mi je što se to dogodilo. Sramim se. To ne bih napravio da nisam bio pijan i drogiran. To nisam ja, nikoga ne mrzim i nemam predrasude, nikad dotad nisam bio nasilan ni prema kome, a uvijek sam bio zaštitnički nastrojen prema ženama. Nisam ih udario jer su lezbijke nego jer su me vrijeđale – ponovio je to bezbroj puta I. C. (26) na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, gdje mu se sudi jer je koncem lipnja na zagrebačkom Glavnom kolodvoru vrijeđao dvije djevojke zbog seksualne orijentacije te ih nakon toga slijedio i na Trešnjevci napao.

“Zašto se ljube na cesti?”

Državljanku Velike Britanije R. K. N. (28) udario je šakom u glavu, a njezinu dvije godine stariju hrvatsku partnericu I. Š. najmanje je triput pljusnuo, te je bila prevezena u bolnicu s lakšim ozljedama.

– Cijelu noć pio sam vino, pive i žestice na Jarunu, a prvi put sam probao travu i speed. Jedva sam stajao i krenuo sam doma. Na kolodvoru sam vidio te cure da se ljube i diraju, što mi je bilo neobično. Htio sam ih pitati zašto to rade – rekao je mladić dok mu je sudac Milenko Đaković dobacio:

– A što vas briga što one rade, zašto ne gledate svoja posla?

– Nisam bio svjestan što radim – rekao je mladić, te nastavio:

– Engleskinja mi je odbrusila: “Fuck off”. Htio sam s njima popričati i zato sam ih slijedio u busu, ali nisam im se obraćao. Sišao sam na Trešnjevci. Engleskinja se u jednom trenutku okrenula, raširila ruke i odgurnula me, a ja sam je udario šakom u glavu. Druga cura pokušavala je smiriti situaciju. Slijedio sam ih do Nove ceste jer sam opet s njima htio razgovarati, ali me Engleskinja počela vrijeđati. Dva, tri puta udario sam je otvorenim dlanom u lice, a mislim da sam lupio i drugu curu – rekao je I. C.

Posebne potrebe

Na suđenju je otkriven podatak da je I. C. mentalno zaostao, da ima atrofiju mozga, da je završio školu za djecu s posebnim potrebama, a nekoliko se puta liječio na psihijatriji.

– Ja sam vaš branitelj, na vašoj sam strani – obratio se mladiću novi branitelj po službenoj dužnosti koji je predložio psihijatrijsko vještačenje kojim će se, nadaju se, dokazati da mladić ne razumije što je mržnja i zlostavljanje, odnosno ne može odgovarati za svoje postupke. Sudac je to odobrio.

Komentara 12

PK
puši kurac
11:42 27.09.2012.

ako ne kuži što je mržnja ili zlostavljanje onda ga zatvorite negdje i bacite ključ jer ko zna kaj će drugi put napravit!!

PE
Pegaz
11:45 27.09.2012.

Bas me zanima kako su ga to vrijedjale i provocirale.....Inace su gay osobe poznate po tome da idu okolo i bas namjerno ljude vrijedjaju i privlace paznju na sebe, samo da dobiju batine. Naravno da su one krive, kako bi drukcije i moglo biti, kad on nista ne shvaca. Bas siroce malo i jadnicak.

AD
adrian1
11:33 27.09.2012.

siroče ne može shvatiti što je mržnja ali može šamarati i gle slučajnosti baš lezbijke, a ne nekog sličnog sebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije