Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavljena pretraga doma

Policija o napadaču (58) iz Kaštela: Sumnjiči se za pokušaj ubojstva dvije osobe

Foto: DalmacijaDanas
1/7
02.04.2024.
u 21:04

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 58-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je večeras kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46-godišnjaka, a potom sjekirom 49-godišnjaka. Dvojica ozlijeđenih muškaraca zadobila su teške tjelesne ozljede i hospitalizirana su u splitskoj bolnici.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića", istaknula je policija te otkrila kako su tom prilikom pronađene i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe te više od 70 komada raznog streljiva.   

"Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske", navodi policija.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kako se dodaje, protiv 58-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku. 

GALERIJA Pretres kuće napadača iz Kaštela

1/16

Komentara 2

AD
adisan
22:53 02.04.2024.

Taj luđak živi blizu mene. Prije 10ak godina momak od 18 bio je malo pripit i pomokrio se na kantunu, na ulici uz njegovu kuću. Izbo ga je nožem. Našli su mu pusto oružje u kući, čak i minobacač. I pustili ga!

GN
gnoj
09:08 03.04.2024.

Potužili ga zbog pritiska javnosti inače bi bilo narušavanje javnog reda i mira !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije