Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jesen na prisavlju

Napad HTV-a na konkurenciju regionalnim dnevnikom u 18

'unutrasnja.....zagreb....07.11.2007. zupanijski sud - slucaj novinari.... novinari dobili poziv iz haga.... goran rotim, josip saric, djurica drobac foto: marko lukunic'
'lukunic marko'
08.09.2011.
u 20:38

Pojačana shema. Nova informativna emisija na HTV-u 2 trajat će 30 minuta

Jesenska shema HTV-a predstavljena prije nekoliko dana nikoga nije ostavila bez daha, no naša javna televizija odlučila je s kišnim danima uvesti još jednu novost koja se do jučer držala u tajnosti. Naime, u napad na konkurentske informativne emisije HTV će ići regionalnim dnevnikom na Drugom programu koji će se emitirati u 18 sati, dakle i prije RTL-a Danas i prije Dnevnika Nove TV.

Regionalna prognoza

Radnim danom, od ponedjeljka do petka, pod uredničkom palicom Đurice Dropca gledatelji će u trideset minuta doznati najvažnije vijesti iz regionalnih centara. Projekt je koncipiran u dva dijela; prvi u trajanju od 20 minuta bit će izbor najvažnijih događaja s regionalnom tematikom, a drugi u trajanju od 10 minuta bit će uključenje u pojedine regionalne centre, njih osam – Zagreb, Osijek, Split, Rijeka, Čakovec, Bjelovar, Zadar i Šibenik.

Prvi dio prenosit će se iz zagrebačkog studija koji se trenutačno renovira. Tih 20 minuta prilozima i uključenjima uživo će koordinirati troje voditelja: Damir Smrtić, bivši reporter iz Ljubljane, Suzana Balen, reporterka iz Bjelovara, te Iva Repač koja je vodila Vijesti na Drugom.

Urednik projekta Đurica Drobac objasnio nam je kako je riječ o posve novom konceptu koji će imati odmak od dosadašnje Županijske panorame koja je išla oko 15 sati na Drugom programu.

– Idemo na kvantitetu i kvalitetu. U prvom dijelu radimo selekciju događaja, fokusiramo se na regionalne stvari. Ako je u pitanju politika, držimo se regionalne, visoka nas ne zanima – objašnjava Drobac i dodaje kako im je glavna premisa zanimljivost i aktualnost. Na kraju prvog dijela emisije prikazat će se regionalna prognoza. Bit će usko podijeljena na regije Slavoniju, Sjeverozapadnu Hrvatsku, Sjeverni Jadran i Istru te Srednji i Južni Jadran.

Preuređeni centri

– Dvominutnu prognozu radit će naši meteorolozi kojima, kako sva istraživanja pokazuju, građani i dalje najviše vjeruju – objasnio je Drobac.

U drugom dijelu emisije svaka regija gledat će svoj program iz novog preuređenog regionalnog studija. Teme će također biti vrlo usko usmjerene na najzanimljivije lokalne događaje.

Komentara 3

NI
nikkon18
22:32 08.09.2011.

uzalud vam trud svirači, popušili ste. nego, možda bi upalilo da dovedete kosoricu za urednicu nakon što pootvara sva ta nova studija.

DR
drug
05:56 09.09.2011.

Kao da nas ima 300 mil a ne ovoliko.... Imamo toliko novina po glavi stanovnika da pomislim da smo zaludjeni .... Nek se cita i pise... Jebes posao

VE
velikazmija
16:07 24.11.2011.

početak regionalzacije hrvatske -- sve po planu regijona ---- strava jazera --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije