Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na capitol

VIDEO Nancy Pelosi 6. siječnja: 'Udarit ću Trumpa, ići ću u zatvor i bit ću zadovoljna'

Foto: CNN/Screenshot
1/3
14.10.2022.
u 18:12

U postupku suđenja u četvrtak je puštena snimka koju je 6. siječnja snimila Alexandra Pelosi, snimateljica dokumentarnih filmova te kćer Nancy Pelosi, zastupnice demokrata u kongresu.

Izabrani odbor američkog Zastupničkog doma pod demokratskim vodstvom nastoji preokrenuti napore republikanaca da umanje ili opovrgnu nasilje 6. siječnja 2021., kada su pristaše Donalda Trumpa neovlašteno upale na posjed američkog Kongresa, pri čemu je smrtno stradalo četvero ljudi, a više od sto je ozlijeđeno.

U postupku suđenja u četvrtak je puštena snimka koju je 6. siječnja snimila Alexandra Pelosi, snimateljica dokumentarnih filmova te kćer Nancy Pelosi, zastupnice demokrata u kongresu. Snimku je dobio i CNN koji ju je pustio u javnost.

Video prikazuje Nancy Pelosi u pokušajima kontrole štete i sanacije, s ostalim članovima kongresa koji su evakuirani na tajnu lokaciju. Brojni američki političari iz sigurne su prostorije kontaktirali one koji su ostali 'vani' te pokušavali doći do korisnih informacija o tome kada će moći nastaviti sa sjednicom te hoće li zgrada izdržati napad građana.

No daleko najupečatljiviji dio videa je onaj snimljen prije samog napada, kada su šokirani političari kroz prozore Capitola gledali kako prema njima maršira ogromna skupina Trumpovih istomišljenika.

Suočena s tim prizorom, Pelosi je komentirala "Udarit ću ga (Trumpa). Jedva sam čekala ovaj trenutak, da dođe do neovlaštenog ulaska na posjed Capitola. Udarit ću ga, ići ću u zatvor i biti zadovoljna" rekla je, a u pozadini se može čuti kako njena suradnica komentira da bi platila da to vidi.

Podsjetimo, napad na Capitol uslijedio je nakon vatrenog govora u kojem je Trump ponovio svoje lažne tvrdnje da je njegov izborni poraz rezultat prijevare. Više sudova, državnih dužnosnika te članova Trumpove administracije odbacili su te tvrdnje kao neutemeljene.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.



 

 

 



 

Komentara 8

VO
Votum
21:51 14.10.2022.

Ova izoperirana mumija od žene je izrazito odvratna

Avatar Bud Humski
Bud Humski
22:02 14.10.2022.

Ta banda koja je pobila 6-7 nenaoruzanih prosvjednika nikad za to nije odgovarala. Kako stvari stoje, i nece! Isto kao sto nece ni Joe i Hunter Biden za korupciju biblijskih razmjera! Oni se uhvatili onih koji su bili napadnuti! Ovo ne moze ovako jos dugo... Jednom kad rukne, na podrucju danasnjeg SAD-a bit ce 50 novih neovisnih drzava!

Avatar kenshi
kenshi
22:01 14.10.2022.

Ove vijesti su preuzete od radikalnih ljevičara u Americi koji nemaju granice kada je u pitanju osvajanje vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije