Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA RIBAR

Nakon skoro osam godina: Sutra presuda Sinovčiću i ocu ministra Erlića

Afera Ribar - Suđenje Reni Sinovčiću
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
02.03.2023.
u 10:20

Sinovčić, kontroverzni zadarski poduzetnik isprva ribar,  je bio i nogometni sudac, vlasnik mnoštva zadarskih medija, a u jednom trenutku pokušao je postati i prvi čovjek zadarskog HDZ-a.

Gotovo osam godina nakon otvaranja afere Ribar, na zagrebačkom Županijskom sudu sutra će biti objavljena nepravomoćna presuda Renu Sinovčiću i sedmorki, poreznicima Vjekoslavu Jurlini, Stoji Mučaji, Željanu Pejkoviću, Marku Lozančiću i Ireni Anić i bivšim direktorima NK Zadra Daliboru Zebiću i Novici Erliću, ocu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića.

Optužnica je potvrđena 2017. godine, optuženi su se izjasnili da nisu krivi na tvrdnje da je u predstečajnoj nagodbi preko medijske kuće VOX, ali i nogometnog kluba Zadar izvučeno 120 milijuna kuna.

Novica Erlić, otac ministra Šime Erlića tereti se da je, kako se navodi, kao direktor NK Zadra od 2008. do 2014. Sinovčiću pomogao izvući oko 42 milijuna kuna na temelju krivotvorenih pozajmica igračima NK Zadra. Sinovčić, kontroverzni zadarski poduzetnik isprva ribar,  je bio i nogometni sudac, vlasnik mnoštva zadarskih medija, a u jednom trenutku pokušao je postati i prvi čovjek zadarskog HDZ-a.

Komentara 1

ZV
zvezdomor
14:48 02.03.2023.

Robijašev sin - dobra preporuka za poziciju ministra u 🍌 BRH 🍌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije