Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE TRAJE GOTOVO OSAM GODINA

Odgođene završne riječi za Sinovčića, oca ministra Erlića, Zebića i poreznike

Suđenje Reni Sinovčiću na Županijskom sudu u Zagrebu
Sanjin Strukic/PIXSELL
13.01.2023.
u 13:45

- Podsjetimo, radi se o prvoj USKOK-ovoj istrazi neke predstečajne nagodbe. Optužnicom, koja se temelji na zlouporabi položaja i ovlasti, uz Sinovčića obuhvaćeni su poreznici i čelnici Nogometnog kluba Zadar. Sinovčiću se, kako se navodi, stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, sa suoptuženicima nezakonito stekao više od 120 milijuna kuna.

Završne riječi obrane i optužbe u postupku za Aferu Ribar u kojoj gotovo osam godina traje pravosudni postupak protiv Rena Sinovčića i sedmorke među kojima i oca novog ministra u Vladi Andreja Plenkovića odgođene su. Naime, za lokalni portal 057 info glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu potvrdio je tu informaciju uz obrazloženje o preseljenju suda a koje je bilo ranije i razlogom jednogodišnje odgode suđenja. Sud se prije gotovo tri godine preselio u Ilicu nakon što je potres oštetio zgradu na Zrinjevcu. Novo ročište je 18. siječnja u 9 sati, kada su najavljene završne riječi.

- Podsjetimo, radi se o prvoj USKOK-ovoj istrazi neke predstečajne nagodbe. Optužnicom, koja se temelji na zlouporabi položaja i ovlasti, uz Sinovčića obuhvaćeni su poreznici i čelnici Nogometnog kluba Zadar. Sinovčiću se, kako se navodi, stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, sa suoptuženicima nezakonito stekao više od 120 milijuna kuna. Na optuženičkoj klupi uz njega sjede bivši pročelnik Porezne uprave Zadar Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije